Afgelopen zondag, 25 juni werd oud bestuurslid Paul van der Zijde verrast met een Koninklijke onderscheiding. Hij kreeg deze onderscheiding na afloop van de première van de nieuwe show van drumfanfare VIOS bij het dorpsfeest van Zoeterwoude.

De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Bloemen. Van der Zijde ontving de onderscheiding vanwege zijn inspanningen voor drumfanfare VIOS in Zoeterwoude en voor onze gymnastiekvereniging.Paul van der Zijde heeft zich twaalf jaar lang met ziel en zaligheid ingezet voor Pro Patria. Zo vervulde hij onder meer de functie van voorzitter Recreatiesport en is hij lid van het hoofdbestuur geweest. Ook was hij betrokken bij de organisatie van de Propatriade, de twee jaarlijkse gym – en dansshow waar de hele vereniging zich aan haar leden presenteert. Een van de hoogte punten was deelname van Pro Patria aan de Nationale Taptoe in Ahoy in 2012.
Vanaf 2004 is Van der Zijde lid van drumfanfare VIOS. Eerst als ‘gewoon’ spelend muzikant (grote trom), en vrijwilliger bij de organisatie van uiteenlopende activiteiten. Sinds 2012 is hij voorzitter van VIOS en tevens bestuurslid bij Stichting Muziekcentrum Zoeterwoude. Wij feliciteren Paul en zijn familie van harte met deze onderscheiding.