De combinatiefunctionarissen van Zoetermeer organiseren in samenwerking met Sportservice Zuid-Holland en het ID College voor de tweede keer de gratis Fittest voor senioren. Deze test geeft inzicht in de fysieke en deels mentale fitheid van mensen. De Fittest richt zich op mensen van 55 jaar en ouder. Bij de vorige editie (december 2016) kwamen maar liefst 120 senioren op de test af.
De fittest vindt plaats op vrijdag 29 september tussen 9.00 en 16.00 uur in Sporthal De Oosterpoort, Zanzibarplein 21. U kunt zich aanmelden door uw naam, adres en leeftijd te mailen naar [email protected] onder vermelding van ‘aanmelding fittest’. Let op, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol is vol.

Tijdens de fittest wordt u begeleid en er is een arts aanwezig. De fittest duurt ongeveer 1,5 uur. Aan het einde van de test krijgt u een rapport met de resultaten en adviezen. Ook kunt u direct kennismaken met diverse sportaanbieders die een speciaal aanbod voor u hebben ontwikkeld.
Inhoud Fittest
De test bestaat uit 12 onderdelen zoals een leefstijlvragenlijst, bloeddruktest, lengte- en gewichtsmeting, reactietest, ogen handcoördinatietest, knijpkrachttest, zit- en reiktest,
schouderlenigheidtest en u uithoudingsvermogen wordt getest.