Op zaterdag 2 december 2017 organiseerde GV Novitas-Apeldoorn de eerste editie van de Novitas Cup in Sporthal Zuiderpark te Apeldoorn. De Novitas Cup is een internationale wedstrijd voor dubbel minitrampoline springen die eens per twee jaar zal plaatsvinden. Per team doen 4 springers mee. De deelnemers nemen daarnaast ook individueel deel.

 

Pro Patria deed voor het eerst mee aan een wedstrijd dubbel minitrampoline en nam nu dus zelfs deel aan een internationale wedstrijd. Het team Pro Patria springers bestond uit Denise Zijlstra (categorie dames senior),  Tim van der Scheer (categorie heren junior), Dave Smits Schouten (categorie heren jeugd) en Jaydy-Mae Kohler. .Het team wist de finale te bereiken, waarbij maar met 3 personen werd gesprongen: Denise, Dave en Jaydy Mae. Met zijn vieren hebben ze gezorgd voor een derde podiumplaats voor groepen.. Denise, Tim en Jaydy Mae behaalden individueel de finale. Helaas viel Dave bij de landing van zijn tweede sprongserie en was miste een finaleplaats. Dave viel individueel helaas niet in de prijzen. Tim eindigde als 3e, Denise als 2e en Jaydy-Mae kon een gouden plak in ontvangst nemen. Trainster Karin van der Zijde was uiteraard heel trots op haar springers!