Afgelopen weekend (2 december 2017) heeft de B-lijn van Pro Patria mee gedaan aan de turn totaal cup in Breda. Op deze wedstrijd worden alleen toestelfinales geturnd, dus per toestel kunnen er podium plaatsen behaald worden!

In ronde 1 en 2 was het de beurt aan de onderbouw. Emily en Merle mochten beginnen en hebben op de wedstrijd laten zien wat ze konden. Daarna was het de andere meiden van de onderbouw. Tess heeft haar salto af keurig geturnd van brug en Serenity heeft een nette balkoefening zonder vallen geturnd! Ook Fleur heeft progressie geboekt op balk. Floor heeft geknokt en heeft een derde plaats op sprong en een knaller van een brugoefening werd beloond met goud! Djenaliah heeft een strakke brugoefening geturnd en ook zij pakte goud. Julia liet ook zien dat zij een knokker op brug is een werd 1e! Sanne liet zien dat ze strak op balk kan werken en een mooi brugoefening kan turnen en pakte op beide toestellen brons! Ook Sophie liet zien dat ze uitstraling heeft een pakte brons op vloer. Eline liet zien dat ze ondanks wat minder trainen door een blessure nog steeds power kan tonen op sprong en pakte daar zilver!

In de laatste twee rondes was de bovenbouw aan de beurt. Nikki en Megan maakte hun debuut in de vrije keuze oefenstof en Megan pakte goud op balk en Nikki zilver! Franka maakte haar debuut in de 3e divisie en liet zien dat ze daar thuis hoort met goud op zowel balk als vloer. Roxsanna liet zien hoe straks ze kan werken en pakte zilver op brug. Jasmijn stond met veel vechten tegen blessures weer op de wedstrijden en liet een prima balkoefening zien! Danique maakt een pijnlijke val op vloer maar wist daar toch brons te pakken! Ook sprong was mooi en pakte daar zilver.

In de 2e divisie liet Lisa een mooie vloeroefening zien en Cayley turnde een mooie nieuwe opsprong op balk. Maika pakte als 1e jaar senior met een mooie stabiele oefening brons op balk. Britt liet zien dat hard werken beloond wordt en pakte op brug veroverde op zowel vloer als brug een zilveren medaille. Rozemarijn knalde op vloer en pakte goud. Op sprong en balk veroverde zij ook nog een zilveren medaille. Claudia turnde op sprong 2 tsukahara’s en ondanks een val pakte ze toch goud. Daarbij pakte ze op brug zilver en balk brons.

Alle meiden hebben laten zien hoe hard ze werken en in totaal wisten zij 24 medailles te veroveren, gefeliciteerd meiden!