Op zaterdag 9 december 2017 vond in de Sporthal Broekplein in Leiden de Turn & Fundag plaats voor gymnasten van 12 jaar en ouder. Pro Patria werd hier vertegenwoordigd door maar liefst 33 deelnemers.

In de ochtend waren er grote groepen en was de concurrentie erg groot. Bij de meisjes niveau 4 in de categorie junioren werd Rosa Hoorn 3e met een geweldig puntentotaal! Ze turnde een heel goede wedstrijd en liet een fantastische balkoefening zien. Susan van Oort eindigde als 8e, Fleur Ammerlaan als 11e, Lisa ter Hoeve als 12e en Charlise van Duyn als 14e.

Bij niveau 3 in de categorie Jeugd werden Lisette van Slobbe 15e, Malika Bodaan 16e en Jaymee Schild 19e. Bij de Meisjes Junioren viel Merel de Bruijn met haar 5e plaats net buiten de prijzen; er waren gezien de grote groep deelnemers, maar liefst 4 medailles. Lisa van Oort werd 14e, Zhara El Mouttahid 17e, Nada Belahsen 18e, Milou Ensing 20e, Chinouk Bollen 21e en Hope Jongejan 23e. Bij de senioren eindigde Denise Zijlstra als 2e met een fantastisch puntenaantal. Isabel de Groot eindigde net buiten de prijzen als 4e. Zij behaalde wel het hoogste aantal punten van de hele groep op minitrampoline! Als 11e eindigde Cindy Ammerlaan en er was een 16e plaats voor Kimberley Hendriks.

Bij de middagwedstrijd deden er twee meisjes mee van Pro Patria in niveau 2. Eveline Peerdeman eindigde met een keurig puntentotaal op de 3e plaats. Jaydy-Mae Kohler werd 4e.

De heren van Pro Patria waren goed vertegenwoordigd en hebben keurig netjes gewerkt! In de categorie N11 12/13 jaar werd Julian Kettmann 1e, op de voet gevolgd door Sem van Opstal die 2e werd. In dezelfde leeftijdscategorie werd in N10 Olaf Dumay 1e en Jeaydael Wiesken 2e. In de categorie N10 14/15 jaar legde Dave Smits Schouten beslag op het goud. Ingmar van den Broek werd 2e en Luuk Dumay 4e. Bij de heren (16+) werd Jeevan Bansraj 1e. Willem van Overbeeke legde beslag op de 2e plaats. In de categorie N9 voor 16 jaar en ouder was er goud voor Gabriel Lomans. Bjorn Peperzak werd hier 2e. In de categorie N7 Heren (16+) N7 voor 16 jaar en ouder behaalde Tim van der Scheer een welverdiende 1e plaats.