Afgelopen weekend (20 en 21 januari) hebben turnsters van de 2e divisie de 2e plaatsingswedstrijd voor doorstroming naar de landelijke wedstrijden in Sporthal De Stoep in Sliedrecht geturnd. Een belangrijke wedstrijd omdat maar een deel van de meisjes doorstroomt naar de landelijke 1/4 finale later dit seizoen.

In wedstrijdronde 1 startte  Serenity den Heijer , Djenaliah van Geer en Sophie Kok (pupil 1 N2 ).  Serenity den Heijer turnde een super mooie balk oefening. Op vloer turnde Sophie kok een keurige oefening.Op brug liet Djenaliah van Geer zien dat dat echt haar beste toestel is en werd hier keurig 6e. Helaas maakte Serenity een foutje in de oefening en daardoor viel haar brug cijfer erg tegen en wordt de plaatsing voor de 1/4 finale lastig. Uiteindelijk eindigde Sophie op een 7e plaats en is daar mee zeker van een plekje in de 1/4 finale. De meiden hebben goed geturnd en gingen tevreden naar huis.

In de tweede ronde was het de beurt aan Floor de Kooter (pupil 2). Floor mocht op sprong beginnen, dat kan ze goed en ging ook goed. Op brug wilde we proberen om de moeilijkere versie te turnen, maar dit ging in het in-turnen nog niet helemaal goed en hebben we besloten om de oude oefening nogmaals te turnen. Deze ging overigens super goed. Met een 18e plaats heeft Floor het keurig gedaan, waarschijnlijk is dit net niet genoeg voor de 1/4 finale.

In ronde 3 turnden de Jeugd 1 N3 meisjes Eline Heijenbrok en Tess Compeer mochten beginnen op het toestel vloer. De elegante oefening van Eline zag er keurig uit. Op sprong kan Tess laten zien wat ze kan en sprong dan ook naar een mooie 12e plek. Op brug turnde beide dames een keurige oefening. Op het laatste toestel balk werd het spannend voor Eline. Eline stond 5e na drie toestellen en moest dus een goede oefening laten zien op balk om zeker te zijn van een plekje in de 1/4 finale. Besloten om de oefening iets makkelijker te maken en er dan op te blijven staan, pakte goed uit. Eline behaalde een score van 12.733 op balk wat aangaf dat zij heel netjes heeft geturnd en haalde de 1e plaats op dit toestel. Overall eindigde Eline vierde. Dat  leverde haar en een medaille en een plekje in de 1/4 finale op. Voor Tess wordt het spannend, zij eindigde op de 17e plaats en waarschijnlijk is dat net niet genoeg voor een plekje in de 1/4 finale.

Al met al mooie resultaten en blije gezichtjes bij de meiden.