Soms is een politiek debat net zo spannend als een sportwedstrijd. Op de agenda van de gemeenteraad stond op maandagavond 29 januari het herinvesteringsprogramma van Gymworld. Al in mei 2016 had de gemeenteraad unaniem ingestemd met de bouw van dit multifunctionele gymsportcentrum. Echter door het aantrekken van de economie stegen de bouwkosten en werd duidelijk dat het bouwen van Gymworld fors duurder zou worden, reden voor een nieuw debat in de gemeenteraad.

De toekomstige gebruikers CGV Zoetermeer, Parkourdisciplines en GV Pro Patria Zoetermeer hadden hun achterbannen maximaal gemobiliseerd. De publieke tribune kon zoveel belangstelling niet aan, zodat een groot deel van de aanwezigen in een andere ruimte het debat moest volgen. Je merkte dat alle gemeenteraadsleden inclusief het college onder de indruk waren van zoveel sportief ‘geweld’ op de tribune. De voorzitters van CGV en Pro Patria maakte gebruik van het inspreekrecht waarna een pittig debat volgde. Na een korte schorsing en een korte 2e termijn stemde de gemeenteraad, wederom unaniem in met Gymworld. Een klaterend applaus rolde van de tribune. De gemeente wil snel aan de aanbesteding beginnen, zodat mogelijk dit jaar nog met de bouw kan worden begonnen.

We bedanken het college, de wethouder in het bijzonder voor hun steun en alle partijen in de raad voor hun instemming over de bouw van Gymworld.