Afgelopen dinsdag 23 januari ondertekende onze voorzitter Jerry van der Ziel en de directeur KNGU Marieke van der Plas een samenwerkingsovereenkomst waarbij de vereniging officieel erkend wordt als ‘KNGU erkend TalentenOpleidingsCentrum (TOC)’. Een TOC is een door de KNGU erkende decentrale omgeving waar aan vooraf gestelde criteria is voldaan en heeft als doel om talentontwikkeling uit te voeren als onderdeel van het KNGU opleidingssysteem.

Het bestuur van Pro Patria is trots op de erkenning en ziet het als een beloning voor alle inspanningen die zij verricht om talenten de optimale plek te geven waar zij zich maximaal kunnen ontwikkelen. Om de erkenning als TOC te krijgen moet de vereniging voldoen aan tal van criteria zoals het aantal talenten, de kwaliteit en beschikbaarheid van de accommodatie, de inspanningen voor een veilig sportklimaat en de samenwerking met onderwijs en andere verenigingen. Onze verenging maakt nu deel uit van de decentrale infrastructuur van de KNGU.