Op zondag 18 februari deden verscheidene turnsters mee aan de KNGU districtswedstrijden op de Sportcampus in het Zuiderpark in Den Haag. Tijdens deze wedstrijden kon er een plek in de districtsfinale en toestelfinales behaald worden.

Bij de categorie jeugd-1 D1 startte Lidwien van der Meulen, Eveline Peerdeman en Isabelle Noordzij hun wedstrijd op vloer. Lidwien turnde hier voor het eerst de losse radslag. Haar oefening leverde dan ook de hoge score van 12.233 op, goed voor de 4e plaats. Isabelle werd 7e op dit onderdeel en Eveline 15e.

Op sprong werd door alle drie een goede half-in-half-uit gesprongen. Ook hier werd Lidwien 4e en Isabelle 7e. Eveline werd 12e. Brug is het sterkste onderdeel van Lidwien en dat was te zien. Een hoge score van 13.30 punten leverde haar de 2e plaats op. Ook Eveline turnde een nette oefening en werd 5e. Isabelle werd 19e.

Het laatste toestel was de balk. Isabelle turnde een stabiele oefening en ondanks een val bereikte ze de 4e plaats. Eveline werd 15e. Lidwien bleef keurig op de balk, maar door de wedstrijdspanning wel aftrek door twee niet geturnde elementen. Lidwien werd uiteindelijk 7e net 1 plaatsje te laag om zich te plaatsen voor de Districtsfinale, maar ze staat wel eerste reserve. Eveline werd 10e en Isabelle 14e.

In de categorie instap D1 turnde Charnique van Houten zich naar een  keurige een 11e plaats met een 6e plek op zowel sprong als brug. Lisa de Fouw eindigde op een 9e plaats met een keurige 5e plaats op vloer. Anne van Delden eindigde als 4e op het podium maar werd 2e op sprong en 1e op vloer. Jelina van Winden eindigde met brons met een waanzinnige score op de balk wat goed was voor de 2e plaats.

In de categorie pupil-1 eindigde Noé Schönherr als 14e met een 4e plaats op sprong. Vivian Noomen eindigde op de 12 plaats en Sanne Cammeraat werd 11e. Lotte Broersma eindigde als 8e met een 4e plaats voor de vloer. Solana eindigde als 6e met een mooie 2e plaats op de vloer!

Als laatste waren de meiden van pupil-2 aan de beurt. Ondanks een vervelende elleboog blessure heeft Marlou te Nijenhuis alle toestellen geturnd. Zij eindigde als 17e maar werd knap 4e op sprong. De andere drie meiden kleurde het podium blauw voor Pro Patria. Marwa Kaouass eindigde als 4e met een 3 plaats op de brug. Fabienne Dumaij eindigde als 3e met een 2e plaats op zowel balk als vloer. Het goud was voor Ishana Klaverweide die ook op de toestellen sprong, balk en vloer de 1e plaats bezette.

In totaal kunnen 6 meiden zich klaar maken voor de meerkamp finale. Anne van Delden, Jelina van Winden, Solana Kock, Marwa Kaouass, Fabienne Dumaij en Ishana Klaverweide hebben zich geplaatst voor de meerkamp. De toestel finales worden na 10 maart bekend gemaakt.