Op zaterdag 24 maart 2018, organiseerde Stichting Turn2Win in sporthal “De Staver” in Sommelsdijk het Open Turn2Win toernooi. Pro Patria was met een groot aantal turnsters uit de C en D-lijn vertegenwoordigd. De turnsters uit de eerste wedstrijd moesten al vroeg uit de veren, want een aantal turnsters stond al om 08:00 uur op de wedstrijdvloer. De turnsters uit de 4e divisie onderbouw beten namens Pro Patria spits af

In de categorie instappers D1 turnde Anne van Delden, Jelina van Winden, Charnique van Houten en Lisa de Fouw een prima wedstrijd. Ondanks de grote concurrentie haalden de meiden prima scores. Anne eindigden helaas net buiten het podium op een mooie 4e plaats (0,10 verschil met de nummer 3) met een score van 50,70! Jelina eindigde op de 6e plaats (49,20), Lisa op een 8e plaats (48,60) en Charnique op de 9e plaats (47,80).

Bij de pupillen-1 D1 bezette de dames van Pro Patria het gehele podium. Sanne Cammeraat kreeg het goud omgehangen (51,55), Solana Kock het zilver (50,35) en Luna La Brijn het brons (48,85). Noé Schönherr turnde voor het eerst de arabier flik-flak op een wedstrijd en werd mede daardoor knap 5e (47,75). Vivian Noomen werd 9e (44,35) maar scoorde als 2e op vloer.

Bij de pupillen-2 D1 eindigde Lara ten Broeke op de 8e plaats (38,65). Marlou te Nijenhuis werd 6e (43,70) en Marwa Kaouass 5e (46,70). Ishana Klaverweide eindigde net naast het podium als 4e (49,10). Het brons was voor Fabienne Dumaij met een score van 50,00.

Lidwien van der Meulen, Meike Cammeraat en Mendi Kerkhof turnden in de tweede ronde. Lidwien in de categorie jeugd-1 D1, Meike en Mendi in de categorie jeugd-2 supplement F. De drie meiden turnden een zeer nette wedstrijd. Meike liet op vloer een goede arabier flick-flack salto met halve draai zien. Lidwien werd 2e, Meike 3e en Mendi 8e.

In de derde ronde waren veel turnsters van Pro Patria op de wedstrijdvloer te vinden . In de categorie junior-supplement E turnden Marissa van den Bulk en Daniek van Rongen hun wedstrijd. Daniek liet zien dat ze met name op balk en vloer goed vooruit was gegaan. Marissa turnde een stabiele wedstrijd en werd keurig 3e. Daniek behaalde de 6e plaats.

Ook de pre-instappers Faye Dubbeld, Sara Eversteijn en Janneke Reitsma, de instappers Nicki Keller, Nadine Kuijler, Jade Meijer, Merrit Nederhorst, Jessica Ouwekerk, Sophie Beijnum, Jade Chander en Karlijn van der Groot en pupillen 1 Reva Andrade, Jada Heemskerk en Zara van Leyenhorst stonden op de wedstrijdvloer.  Bij de pre-instappers mocht Faye Dubbeld op de hoogste trede van het podium plaatsnemen met een score van 50,65, erg knap gedaan! Bij de instappers zorgde Merrit Nederhorst(1e),  Jessica Ouwekerk (2e) en Sophie van Beijnum(3e) voor een compleet Pro Patria podium. Reva Andrade turnde zich bij de pupil 1 naar een gedeelde 3e plaats met een mooie hoge score van 52,25 punten.

In ronde 4 was de categorie jeugd 1 aan de beurt met onze turnsters Norhan Kasmi en Syerra Soepa. Syerra Soepa werd 5e geworden en Norhan Kasmi 6e.

De senior-supplement D en E turnsters turnden in de laatste (5e)ronde. Marloes van Moort, Gabriëlle van der Valk, Eva Koster en Sheila Adam turnden allen een gedegen wedstrijd. Gabriëlle behaalde  de 1e plaats, Eva werd 5e, Sheila 6e en Marloes 7e.

Na een lange dag kon iedereen om 7 uur ’s avonds moe maar voldaan weer op huis aan. Alle turnsters hebben het erg goed gedaan en de trainers zijn super trots op ze. Het was een heel leuk, sportief en gezellig toernooi. Wij zijn weer een wedstrijdervaring rijker! De uitslagen kunt u hier downloaden