Leerzame ervaring in Frankrijk

By
Updated: september 29, 2015
20150928 stage Lille (1024x768)

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september zijn Marisa, Megan en Joya met trainer Vincent op trainingsstage geweest In Lille, Frankrijk. Pro Patria nam deel aan deze stage in samenwerking met de gymnastiekverenigingen KdO Lekkerker en Bosan Turnacademie Den Haag. Vrijdagochtend stonden de dames al vroeg klaar voor een lang autorit naar de turnhal, net over de Franse grens. Na een rit van zo’n twee en een half uur kwam de delegatie aan in Lille, waar direct de eerste training van de dag startte. Om te wennen aan elkaar, de trainers en de toestellen én omdat er een flinke reis in de benen zat, werd begonnen met een basis warming-up met veel lenigheid en vervolgens veel basis op de toestellen. De trainers van de verschillende verenigingen gaven in hun expertise les aan alle turnsters, zodat de turnsters veel nieuwe dingen leerden en nieuwe inzichten kregen. Vanaf vrijdagmiddag gingen de turnsters aan de slag met stappen maken op de toestellen. De schitterende zaal was voorzien van alle voorzieningen die een turnster (en trainer) zich kan wensen; trampolinebaan, zachte kuilen, grote trampoline, maar liefst twee(!) wedstrijdvloeren. Op zaterdag zijn er nog twee trainingen gemaakt en op zondag één. Doordat er ook twee internationale juryleden tot de delegatie behoorden, hebben de turnsters en trainers ook vanuit een ander perspectief de elementen kunnen bekijken. Al met al een enorm leerzame ervaring voor zowel turnster als trainer die zeker voor herhaling vatbaar is!