Team trampoline springen succesvol in Tsjechië

By
Updated: september 30, 2015
20150925 Trampoline Tsjechie 1

Vrijdag 25 september vertrok een delegatie van 6 springers, 1 coach en 1 jurylid naar Jablonec nad Nisou in Tsjechië voor de 43e Internationale Friendship Cup. Op vrijdag stond er een open training gepland, waar de sporters al konden wennen aan de hal en de materialen.

Op zaterdag werd gestart met de jongste debuterende internationale deelnemer van onze ploeg, Larissa Zuiderwijk. Haar verplichte oefening miste stabiliteit, echter in haar keuze oefening liet ze zien dat ze op dit nivo mee kon komen. De finale redde ze net niet, maar eindigde op een keurige 13e plaats.

In de categorie 13-14 jaar kwam Nadia La Vos uit. Zij liet 2 stabiele oefeningen zien, echter belandde ze na de laatste sprong op de mat, waardoor ze 3 punten verloor en daarmee een plek in de finale. Zij werd uiteindelijk 17e.

Quinty Lakho, ook debuterend voor international, had de afgelopen weken veel pech met een oplopende rugblessure. Hierdoor was de voorbereiding naar Tsjechië niet optimaal. Bij haar verplichte oefening kon ze de laatste sprong niet uitvoeren en had hierdoor 9 sprongen. Haar keuze was prima, zij eindigde op de 21e plaats.

Shaya van Houdt, uitkomend in de klasse 17-18 jaar sprong keurig en beheerst. Aan moeilijkheid kwam zij net  tekort en werd 9e en miste daardoor de finale.

Ashley Kuijper die uitkwam in de senioren dames liet zien dat ze internationaal goed meekwam. Zij ging als 8e in de finale door. Daar wist zij nog 3 dames te passeren met een keurige finale oefening en werd 5e.

Ook synchroon kwam Pro Patria uit. Gelegenheidskoppel Ashley Kuijper en Nadia La Vos kwamen uit in de senioren dames. Zij bereikte de finale en wisten een mooie 6e plaats te behalen.