Turn en Fundag 12+ in Leiden

By
Updated: december 14, 2015
20151212 Turn en Fundag

Op zaterdag 12 december hebben 22 leden van de Recreatieve Wedstrijdselectie van Pro Patria mee gedaan aan de Turn en Fundag 12+ in de Sporthal Broekplein in Leiden. Helaas waren er voor deze dag 31 leden opgegeven, maar gezien een groot aantal ziekmeldingen en een examen Niveau 2 op die dag werden het er maar liefst 9 personen minder.

Bij de Meisjes (Jeugd) TF 3 is Julia Jannink op een 11e plaats geeindigd. Ze liet o.a. een prachtige sprong en een mooie brugoefening zien, waarbij zij zichzelf even moest overwinnen, maar ze heeft zich van haar beste kant laten zien. Bij Meisjes (Jeugd) TF 2 is de jarige Franke Pouwels als 3e geëindigd. Jammer van haar balkoefening, bij het inturnen ging alles nog perfect, helaas bij de wedstrijd iets minder. Maar op je verjaardag eindigen op het schavot als 3e is niets mis mee!

Bij Meisjes (Junior) TF3 is Karlijn v.d. Neut geeindigd als 6e v.d. 28 deelnemers. 11e Esmee Boekhoudt, 14e Lisa van der Laan, 16e Guusje van Zanen, 18e Shaydee Westzaan en 19e Arja Pouwels. Bij de Meisjes (Junior) TF2 kreeg Marouscha v.d. Heijden met een totaal van 51.85 punten een verdiende gouden plak, dus een 1e plaats.

Bij de Dames (Senior) TF3 werden maar liefst 4 medailles uitgedeeld, vanwege het grote aantal deelnemers. Isabel de Groot verdiende dus met de 4e plaats een mooie medaille! Zij liet op alle toestellen een prachtig stabiele oefening zien met haar hoogste cijfer voor sprong 14.00. Als 7e eindigde Denise Zijlstra met een sprong van 13.80, 12e Imuee Wammes met  13.90 voor sprong als hoogste cijfer, Jitske Roelofs behaalde een 13e plaats ( wat op zich een geweldige prestatie is, aangezien zij vanwegen een blessure tijdens de springwedstrijden maar 1 x voor deze wedstrijd heeft kunnen trainen: Jitske, kanjer, heel goed gedaan ) en als 17e Eshelle Boekwijt die voor haar sprong het mooie cijfer van 13.60 verdiende.

Bij de Jongens (Jeugd) N.10 is Selyan Redouani geeindigd op een welverdiende 1e plaats met een puntentotaal van 58.65. Jeevan Bansraj eindigde als 2e met 5/100e verschil: 58.60 punten, waarvan voor brug zijn hoogste score met maar liefst 16 punt 55. 3e werd Gabriel Lomans met een punten totaal van 55.55. Casper Bijlaard werd 5e met 53.80 en Willem van Overbeeke werd 6e met 52.85.

Bij Jongens (Jeugd) N.8 werd Tim v.d. Scheer, met 60.65 , een  zeer verdiende 1e plaats winnaar. Bij Jongens (Junior 1) N.10 ontving Bjorn Peperzak, met 60.50, ook een zeer verdiende gouden medaille. Als laatste in de rij eindigde bij Jongens (Junior N.9) Pelle Hofsteenge met een sprong van 13.80, brug van 16.65, Ringen van 16.10 en een vloeroefening van 15.10, een totaal aantal punten van 61.65 (het hoogste aantal punten van de hele dag!) met een prachtige gouden plak natuurlijk op de 1e plaats. Aangezien Pelle ’s middags bezigheden elders had en eerder weg moest heeft zijn trainer Dylan Vollebregt zijn prijs in ontvangst genomen.

Ondanks het grote aantal afvallers mogen wij toch spreken over een zeer geslaagde wedstrijddag. De jongens zijn, gezien de 3 wedstrijd rondes waarvan zij in de 1e zaten, nog 2 uur wezen squashen met Dylan. Ingrid Faas en Karin van der Zijde zijn toen met de meiden aan de slag gegaan met hun wedstrijden.