Trampolinespringers Nederlands Kampioen

By
Updated: december 14, 2015
20151212 Gouden B team

Op zaterdag 12 december vond, in Oss, het Nederlands Kampioenschap trampoline springen voor teams plaats. Pro Patria mocht, na de voorrondes, met 5 teams hier naar toe afreizen. Maar liefst 61 teams, verdeelt over 5 klassen, streden om de eer zich het beste team van Nederland te mogen noemen.

Een trampoline team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 4 springers. De scores van de beste 3 springers worden bij elkaar opgeteld om tot een team resultaat te komen. Na de voorronde, bestaande uit een verplichte oefening en een vrije oefening, volgt de finale ronde. Hiervoor plaatsen zich de beste 5 teams van iedere klasse. In de finale ronde mogen er maximaal 3 teamleden springen. Gv. Pro Patria nam deel met 1 team in de B klasse, 1 team in de C klasse, 2 teams in de D klasse en 1 team in de E klasse.

Het B team bestaande uit Shaya van Houdt, Larissa Zuijderwijk en Nadia La Vos waren nipt door de plaatsingswedstrijden heen gekomen. Aangezien dit team uit 3 springers bestond, zou een fout betekenen dat er geen finale plaats behaald kon worden. Alsof de dames wisten dat er nu geen fouten gemaakt konden worden, sprongen ze zich tijdens de voorronde naar de 2e plaats. In de finale, waarin de scores weer op nul werden gezet, wisten ze zich stand te houden en behaalde een dik verdiende 3e plaats op!

Het C team bestaande uit Felicia van der Schoot, Ramon Noman, Amber Klooswijk en Roos D’Ancona hadden wat last van zenuwen. Dit erg jonge team moest zich staande houden tussen de senioren, en dat hebben ze goed gedaan. Van de 14 teams wisten ze op de 7e plaats te eindigen.

In de D klasse kwam Pro Patria uit met maar liefst 2 teams. Het D4 team, Danique Zwaan, Meike Cammeraat, Xiunan Hotz en Mendi Kerkhof waren goed op dreef. Af en toe een foutje waardoor het team uiteindelijk op een keurige 8e plaats is gekomen.20151212 NK Teams

Het D3 team met Richard Overbeeke, Melisse Klein, Suman Ramharakh en Anouchka van Haaren wildenet als in 2014 in de E klasse het goud mee maar huis nemen. En dat hebben ze gedaan! Na een wat wankele start, kwamen ze in de 1e vrije oefening goed op dreef en wisten ze als 1e de finale te bereiken. In de finale werd het spannend, er was sprake van een gelijke score. Het D team had de beste uitvoeringscijfers en mag zich ook het komend jaar Nederlands Kampioen teams noemen in de D klasse.

Het E team met Bloom Rees, Shefaley Gokoel, Saskia Danielse en Hedwig Overbeeke waren gedreven om de finale te behalen. Met strak uitgevoerde oefeningen wisten ze dat ook te doen. In de finale ging er een tandje bij en wisten ze hun 2e plaats te behouden, Zij wonnen het zilver!

Allemaal gefeliciteerd met deze prachtige resultaten, we gaan ons in 2016 weer richten op het individuele en synchroon seizoen!