Clubkampioenschappen Turnen dames en Trampolinespringen

By
Updated: december 14, 2015

Afgelopen zondag 13 december 2015 stond de Noord-Westerhal in het teken van de clubkampioenschappen voor teams van de afdeling turnen dames en de afdeling trampolinespringen. Een primeur voor de vereniging omdat de kampioenschappen in gezamenlijkheid georganiseerd en gehouden werden. Deze keer geen individuele kampioenschappen maar een Team-clubkampioenschap. De turnsters uit de verschillende divisies waren verdeeld over de teams.

NIKON D7000039 (1024x473) (2)

Al vroeg in de ochtend stroomde de hal snel vol. In de kantine waren tal van standjes met onder andere een 2e handspakjes verkoop, lekker hapjes voor de inwendige mens en een informatiestand van de ZOKA. Ook de kledingleverancier SportEmotion was met een stand aanwezig.

De turnsters van de diverse lijnen waren gemengd en verdeeld over zeventien teams. Elk team bestond uit zes turnsters. Er werd gejureerd op de E-score, dus op netheid en uitvoering. Iedere turnster kon op al de vier toestellen turnen. De beste vier cijfers per toestel telden mee voor de score. Er waren in totaal drie wedstrijdrondes.

Om 10:00 uur werd, voor een volle tribune, gestart in de turnhal.  Voor een aantal turnster was het de aller eerste echte turnwedstrijd. Op sommige gezichtjes was de spanning dan ook goed af te lezen. Maar na de warming up toen de groepjes naar het eerste toestel gingen, leken die als sneeuw voor de zon verdwenen en kon je zien dat ze er allemaal plezier in hadden. Het publiek werd niet teleurgesteld en beloonde iedere turnster die haar oefening had geturnd met applaus. Alle turnsters haalde het maximale uit zich zelf en lieten hele mooie oefeningen zien.

Na ronde 3 gaf Marisa Koedoot van de A-lijn twee demonstraties. Marisa had op vrijdag meegedaan aan de instroomtest voor de Jong Oranje Selectie en deed niet mee aan de kampioenschappen. Ze liet op vloer haar talent zien door een mooie uitvoering met daarin de elementen waar zij op dit moment aan het trainen zijn. Op balk turnde ze de oefening waarmee zijn tijdens het NK in juni van dit jaar de 2e plaats wist te bemachtigen.

Voor de allerkleinste turnsters van de proeftuin stond het stickerturnen op het programma. Zij konden op tal van toestellen laten zien wat zij de afgelopen maanden hadden geleerd. Een schitterend gezicht om te zien hoe zeer serieus en vol overgave de allerkleinste lieten zien wat ze allemaal al konden.

Om 15:00 uur begonnen ook de trampolinespringers in de grote hal aan hun kampioenschap. Ook hier was er veel aandacht van ouders, broertjes, zusjes vrienden en andere belangstellenden. Voor een groot deel van de springers was het de 2e wedstrijd van het weekend. Op zaterdag hadden zij in Oss mee gesprongen voor het Nederlands Kampioenschap teams met fantastische resultaten. Het D-Team werd Nederlands kampioen, Het E team een 2e plaats en het B-team wist beslag te leggen op het brons.

Aan het eind van de dag werden de prijzen uitgereikt in de grote hal. Onder luid applaus van het nog steeds in grote getalen aanwezige publiek marcheerden alle deelnemers op en namen zij plaats in de hal.  De prijzen werden uitgereikt door voorzitter Jerry van der Ziel en secretaris Debby Oudenaarde samen met de managers van de twee afdelingen, Vincent Vermeulen en Marguerita la Vos.

Bij turnen dames werd Team vier (Sanne Rutgrink, Tess Compeer, Kimberley Didden, Ellemijn Visser, Merle Allersma en Jasmijn Schotting) clubkampioen.

Team vijf (Cayley Wedemeijer, Evi Bijnagte, Ella van Zoest, Hayley Wetszaan, Danique Zwaan en Alyssa Pijpaert) werd tweede en het brons was voor team zeven (Siena van der Wilde, Anouk Spies, Sabine Mulder, Britt Compeer, Marloes van Moort en Marouscha v.d. Heijden). Naast hun medaille ontvingen zij ook de wisseltrofee die behoort bij de titel van clubkampioen.

Ook bij de trampolinespringers was het een spannende strijd. Hier werd Team zes (suman Ramharakh, Sandra Rakhorst, Shefaley Gokoel, Gleur Ammerlaan en Michelle Berden) clubkampioen. Ook zij kregen de gouden medaille opgehangen en de wisselbeker uitgereikt.

Tweede werd bij de trampolinespringers team vijf bestaande uit Larissa Zuiderwijk, Roos D’Ancona, Saskia Danielse, Xiunan Hotz en Cindy Amerlaan. Het brons was voor team 1 (Jackie Lionahr, Denise Zijlstra, Mendi Kerkhof, Savanna Bakkeer en Bloom Rees).

We kijken terug op een zeer geslaagd toernooi en willen alle trainers, assistenten en vrijwilligers bedanken voor hun inzet tijdens deze dag. Dit succes smaakt zeker naar meer.

klik hier voor de scorelijsten van turnen

wedstrijdronde 1
wedstrijdronde 2
wedstrijdronde 3

klik hier voor de scorelijst trampolinespringen
Scores trampolinespringen