Kimberly van der Zalm in ‘The Island’

By
Updated: januari 15, 2016
1300803762.-2ffb32a91399f271b301b4d9c0c787f4

Op 21 januari start het nieuwe Net5-programma The Island. Hierin gaan 15 deelnemers de ultieme survivaluitdaging aan. Onder de deelnemers onze eigen Kimberly van der Zalm. Kimberly behaalde in 2013 tijdens de toestelfinale op het NK in Ahoy nog de bronzen medaille en volgt nu een leerstage bij de afdeling Turn Dames voor het trainerschap.

Tijdens het programma The Island zijn er geen spellen, geen afvallers en geen eliminaties. Het is overleven in zijn puurste vorm. De deelnemers worden gedropt op een verlaten eiland en moeten op zoek naar voedsel, water en een onderkomen met niks anders dan de kleding die ze dragen. Ze zijn compleet op zichzelf aangewezen, sterker nog, er is zelfs geen crew of cameraploeg aanwezig. De filmopnames die we te zien gaan krijgen zijn door de deelnemers zelf gemaakt.

Compleet geïsoleerd moeten zij zich op een tropisch eiland zien te overleven met enkel en alleen wat de natuur hen te bieden heeft. Kan de moderne mens van nu zich nog wel redden op eigen kracht en kennis? De fysieke, mentale en emotionele grenzen worden hierbij gigantisch op de proef gesteld.

Het programma is gebaseerd op het Britse The Island (met ‘Bear’ Grylls) dat in 2015 is bekroond met o.a. een BAFTA voor beste realityprogramma van het jaar. Het Channel 4 format is een internationaal succes en is overgenomen in o.a. Amerika, Duitsland en Frankrijk. De Nederlandse versie van The Island is in 2016 te zien bij Net5.

Bron: http://www.net5.nl/programmas/the-island/pagina/the-island/