Top/Wedstrijdsport

In de afgelopen tientallen jaren wist Pro Patria nationale titels te behalen in alle bestaande turndiciplines.
Zoetermeerse coaches stroomden door tot het niveau van bondscoach van de KNGU.
Zelfs de wieg van de huidige turncommentator van Studio Sport; Hans van Zetten stond in de Molenstraat in Zoetermeer en hij begon zijn loopbaan bij Pro Patria.
Talloze Pro Patria sporters vertegenwoordigden ons land op Internationale toernooien, Jeugd- en Senioren E.K.’s, World Cup Wedstrijden en Wereld Kampioenschappen. In 1998 kreeg Pro Patria daarom de eervolle Zoetermeer Promotie Prijs. Een jaarlijkse toekenning door het Zoetermeerse bedrijfsleven.
Tot op Olympisch Niveau hebben Pro Patria sporters opgetreden. In het verleden Monique en Ingrid Bolleboom. In 2000 en 2004 trampolinespringer Alan Villafuerte, en ook in 2004 turnster Laura van Leeuwen. En wie weet wat verder in de toekomst nog op Olympisch gebied mogelijk is.
Zoetermeer behaalde een aantal maal de titel “Sportstad van het jaar” mede dankzij de prestaties van Pro Patria sporters.
In 1999 is de Top- en wedstrijdsport van Pro Patria’s gebruik gaan maken van een permanent “thuishonk” in de Noord-Westerhal.
Pro Patria richt zich naast het topniveau in Nederland ook op het aanbieden van wedstrijdsporttrainingen op zoveel mogelijk andere niveaus.