Sportklimaat

Sport is leuk! Niet voor niets staan ieder week miljoenen Nederlanders op en rond sportveld, baan of sporthal. Sport brengt mensen samen. Zorgt dat ze gezond blijven. Maar vooral dat ze plezier hebben. Pro Patria vindt een sportief en veilig sportklimaat van groot belang.  Alle leden, trainers, ouders en andere betrokkenen zijn daarvoor samen verantwoordelijk. Iedereen binnen de vereniging moet in een veilige omgeving kunnen sporten. Ongewenst gedrag binnen de vereniging wordt niet geaccepteerd en er wordt alles aan gedaan om dit te voorkomen.

De vereniging onderschrijft de uitgangspunten van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’. De vereniging heeft uitgangspunten en aanbevelingen samengebracht onder de noemer ‘Samen Top. De vereniging kende reeds een ’Gedragscode kaderleden’ en ‘Protocol Ongewenst Gedrag’.

Ondanks alle inspanningen kunnen er situaties ontstaan waarbij het vertrouwen, de veiligheid of samenwerking geschaad worden. Het kan misschien lastig zijn iets te zeggen als diegenen waarvan het gedrag als ongewenst wordt ervaren ouder is of bijvoorbeeld een leider/trainer is. In dat soort situaties is het prettig, als je bij een onafhankelijk persoon terecht kunt, die aan jouw zijde staat, naar je luistert, met je meedenkt en jouw belangen behartigt. Die belangrijke rol kan de vertrouwenspersoon vervullen.
Pro Patria heeft drie vertrouwenspersonen.  Als je te maken krijgt met ongewenst gedrag en je weet niet goed wat je daarmee moet doen, aarzel dan niet om met  één van hen  contact op te nemen. Zij kunnen je verder helpen.

Wie zijn de vertrouwenspersonen binnen Pro Patria?

Kies zelf met wie je wilt spreken….

M20150311 mevr. drs. willy Olaria (485x640)evrouw drs. Willy Olaria (46) is van huis uit sociologe met een Master in Special Educational Needs.
Na enkele docentschappen in het voortgezet onderwijs, is ze nu  werkzaam als Remedial Teacher op een Montessorischool in Leidschenveen.
Bereikbaar via mail: [email protected] tel 06-10 79 43 81

 

 

20150311 dhr. Arnoud KOK (465x640) De heer Arnoud Kok (34) is van huis uit leraar lichamelijke opvoeding en als vakleerkracht gymnastiek werkzaam in het speciaal onderwijs. Op de Leo Kannerschool in  Oegstgeest begeleidt hij kinderen met een autistische stoornis bij sport & bewegen. Hij vervult de functie van vertrouwenspersoon beroepsmatig in de Leo Kanner  Onderwijsgroep.
Bereikbaar via mail: [email protected] tel 06-14 39 90 25

 

 

20150311 mevr. drs Vibeke Pronk-Dekker (491x640) Mevrouw drs. Vibeke Pronk-Dekker (48) is GZ-psycholoog en werkt bij De Jutters in Den Haag en Zoetermeer. Ze heeft ervaring op verschillende afdelingen met onderzoek  en behandeling van jongeren en kinderen met psychische problemen.
Bereikbaar via mail: [email protected] tel 06-16 85 62 62

 

 

Download (in PDF formaat):