Trainingsstage trampolinespringers

Trainingsstage trampolinespringers

Op zaterdag 22 februari is de wedstrijdsport van de afdeling trampoline naar diverse andere trampoline clubs in Nederland gegaan voor een intercollegiale trainingsstage.

De junioren van de ere- en 1e divisie reisde samen met coach Marguerita naar Sparta Ermelo om daar samen met René Linthuis te trainen. Onderdeel techniek aanpassen in de trampoline mat en bewegingen oefenen in de lucht om onder meer meer hoogte te genereren, maar ook lichaamspositie stonden centraal.

De junioren van de 1e- en 2e divisie zijn onder leiding van coach Michael naar Flik Flak Den Bosch gegaan om daar te trainen met bondscoach Lennard Villafuerte, oud Pro Patriaan. Met name nieuwe onderdelen oefenen in de blokkenkuil stonden op het programma. De meiden hebben hard getraind op nieuwe onderdelen, met name de dubbele salto voorover met halve draai in gehurkte en gehoekte houding.

De 3e divisie is naar Omnia Amsterdam gegaan met coach Sandra die samen met Robin van As les heeft gegeven. Ondanks wat kleinere blessures bij een aantal sporters hebben ze veel en hard geoefend voor de aankomende wedstrijden, en hebben de coaches onderling hun sporters uitgewisseld voor aanwijzingen.

Ilse en Yvette bleven thuis in Zoetermeer, om daar met sporters te werken in de gordel en voorbewegingen te oefenen voor complexere nieuwe sprongen op de trampoline.

In de nabije toekomst willen we deze intercollegiale trainingen gaan herhalen, zeker met de komst van Gymworld in het najaar, kunnen we meer sporters en trainers ontvangen en elkaar ondersteunen in trampoline Nederland.