Verhuizing Mail accounts (gereed)

Verhuizing Mail accounts (gereed)

Dit weekend worden alle mail accounts van Pro Patria verplaatst. Dat betekent dat de vereniging vanaf vanavond 20:00 tot morgen (hopelijk in de loop van de dag) niet bereikbaar is per email.

Onze nieuwe provider is Microsoft die ons 250 Microsoft 365 accounts kosteloos ter beschikking stelt. Naast mail, krijgen Pro Patria gebruikers dus ook 1 TB OneDrive, Office Online, Teams en SharePoint toegang.

Dit is een nieuwe stap in de professionalisering van de vereniging waarbij documenten digitaal en veilig op kunnen slaan. Ook is dit een verbetering van AVG regels, omdat we betere controle hebben waar gegevens opgeslagen zijn.

Dit bericht wordt gedurende de verhuizing bijgewerkt.

20:55: De eerste mailbox is gemigreerd!
21:10: Alle ongebruikte mailboxen zijn verwijderd.
23:34: Alle generieke mailboxen zijn verhuisd.
08:25: Instellingen zijn aangepast waardoor de mail naar de nieuwe host gaat.
10:31: Alle accounts zijn gemigreerd en mails kunnen naar @propatria.nl adressen kunnen weer verstuurd worden. De gebruikers hebben echter nog geen toegang tot de nieuwe mailbox.
11:55 Alle instellingen staan goed en de gebruikers hebben zojuist hun inloggegevens ontvangen.

Voor gebruikers waar het e.e.a. niet werkt, neem contact op met het secretariaat.

De volgende fase is dat we nieuwe accounts gaan toevoegen ter vervanging van gmail en hotmail accounts. Dit om naar de leden toe duidelijk te zijn van wie de mail afkomstig is en om daarnaast AVG regelgeving verder te borgen.