Erelid Phemia haalt €1200 op voor Make-a-Wish

Erelid Phemia haalt €1200 op voor Make-a-Wish

In de zomerperiode van 2020 was alles door corona anders. 
Dit betekende niet dat er vanuit Pro Patria niet een heleboel gebeurde.
Gymworld is gereed gekomen. Maar ook andere dingen kwamen aan bod.

Zo heeft erelid Phemia de Boer de alternatieve Wishwalk voor Make-a-Wish gelopen. Daarbij hebben ook twee oud leerlingen haar stukjes geholpen. Ook de wandelploeg 55+  gaf ondersteuning. 

Rikke van de Burgh die zelf een wens dag bij Make a Wish heeft ervaren is al langere tijd lid bij jazzdance Pro Patria. Zij als geen ander kon weergeven wat het betekent als je een levensbedreigende ziekte hebt. In 2018 hielp Phemia bij deze wensdag mee als hofdame. Zij liep dit jaar met Phemia mee en hielp daardoor aan extra sponsors voor Phemia. 

Ook Joyce van Oppen die het syndroom van Down heeft, liet zich van haar beste kant zien in hulp aan haar (oud)juf Phemia. Joyce is welbekend binnen de jazzdance. Zij zat 12 jaar bij Phemia op les. Daarna bij de vervangster van Phemia, toen zij afscheid nam van Pro Patria. 

Een fikse wandeling, waarbij ook Make-a-Wish-actie aan bod kwam was een dankbare dag. Uiteraard pas mogelijk toen er weer in groepsverband gewandeld kon worden. Alles met in achtneming van de richtlijnen van de RIVM.

Beide meisjes zijn een weergave van de instelling die Phemia meer dan 35 jaar bij Pro Patria uitgedragen heeft. De doelstelling van de Gymnastiek Vereniging Pro Patria is dat sporten bij hen voor IEDEREEN haalbaar moet zijn. Phemia deed dit o.a. door jazzdance waarbij integratie van mensen met enige beperking heel goed samen kan. Zelfs de dames van de wandelgroep ondersteunden de actie van Phemia. 

Dat deze (oud) juf nog steeds hart voor Pro Patria heeft ook in 2020, is gebleken. Haar leerlingen vergeten haar zeker niet en willen absoluut meehelpen aan de sponsoractie, welke Phemia tezamen met haar tweelingzus voor Make-a-Wish ieder jaar doet. Normaal gesproken loopt zij daarvoor de vierdaagse in Nijmegen. Nu in eigen omgeving. 

Phemia liep in Zoetermeer met leerlingen die zij kende via Pro Patria. In Alphen aan den Rijn liep Phemia dit jaar met iemand van het bestuur van Help Anders. In Brabant heeft zij beste beentjes uitgestrekt. 

Dit jaar alternatief. Zowel kilometers voor Make-a-Wish, maar ook een medaille van de wandelbond in 2020. Dat Pro Patria leerlingen meegewerkt hebben om  voor Make-a-Wish bijeen te vergaren maakt Phemia erg dankbaar. 

Grote dank aldus.
(tekst gaat verder onder de foto’s)

Joyce met (juf) Phemia
Rikke met (juf) Phemia. Foto: Gerard van Warmerdam
De wandelploeg van Pro Patria

In totaal heeft Phemia met zuslief dit jaar 1200 euro bijeen vergaard voor Make-a-Wish. 

De finish van Phemia is zelfs in het Vierdaagse journaal als filmpje op tv geweest. 

Op naar 2021, waarbij Make-a-Wish opnieuw gesteund zal worden.