Meet & Greet met Olympisch turnster en turncommentator

Meet & Greet met Olympisch turnster en turncommentator

Olympisch turnster Laura van Leeuwen en Olympisch turncommentator Hans van Zetten komen dinsdag 20 oktober naar Gymworld voor Meet & Greet met turnfans in Zoetermeer. Wie Laura of Hans wil ontmoeten kan zich aanmelden via dit formulier. Vol is vol, dus reageer snel. 

Laura van Leeuwen, deelneemster aan de Olympische Zomerspelen in Athene 2004, is in Zoetermeer opgeleid tot internationaal turnster. Ze behoorde met Verona van de Leur, Suzanne Harmes en Gabrielle Wammes tot de succesvolle generatie Pro Patria turnsters. De in 1986 geboren Haagse werd drie keer Nederlands kampioene aan de brug met ongelijke liggers. Op de Wereldkampioenschappen 2002 in Hongarije bereikte ze de WK toestelfinale brug en eindigde op de vijfde plaats. Haar sportieve hoogtepunt is haar deelneming aan de Olympische Spelen in Athene. Daar kwam haar droom uit.

Haar naam is nog steeds actueel in de internationale turnsport. Ze heeft een eigen turnelement op haar naam geschreven: De Van Leeuwen. Dit is een complex zweefelement van de lage naar de hoge ligger. Huidige turnsters van wereldniveau hebben de “Van Leeuwen” in hun oefening opgenomen.

Hoe heeft Laura haar opleiding tot Olympisch turnster ervaren? Hoe kijkt ze erop terug? Hoe heeft ze turnen en school kunnen combineren? Welke kleding droeg ze in Athene? Hoe kom je tot een eigen turnelement? Allemaal vragen die je als fan kunt stellen aan Laura van Leeuwen, die als tandarts werkt in Den Haag en vorig jaar is bevallen van dochter Manou. De Meet & Greet van ongeveer 1 uur is bestemd voor fans. Jeugdleden van Pro Patria hebben voorrang. Laura wil je graag ontmoeten en vertellen over haar succesvolle turncarrière.

Hans van Zetten is ook opgeleid bij Pro Patria in Zoetermeer. Eerst als jeugdlid, daarna als wedstrijdturner, vervolgens als trainer/coach. Hij was samen met zijn zuster Marianne zo succesvol, dat hij in 1978 werd benoemd tot bondscoach van de Nederlandse damesturnselectie. Dat bleef hij tot en met de Wereldkampioenschappen 1985. Daarna werd hij turncommentator bij Studio Sport. Dat doet hij al 35 jaar. Volgend jaar gaat hij naar de Zomerspelen van Tokio.

In zijn Meet & Greet deelt hij met jou zijn belevenissen tijdens de Olympische Spelen van RIO 2016. Waar Yuri van Gelder niet zijn Olympische finale aan de ringen mocht turnen, waar Epke Zonderland in de Olympische finale van de rekstok viel en Sanne Wevers op de evenwichtsbalk Olympisch GOUD won. De beelden van RIO laat hij je zien. Als je zijn boek HIJ STAAT! hebt gekocht en meeneemt, wil hij dat voor jou signeren. Ook zijn Meet & Greet duurt 1 uur is vooral bestemd voor volwassenen fans. Iedereen is welkom.

De Meet & Greets vinden dinsdagmorgen 20 oktober in Gymworld plaats. Voorinschrijving is noodzakelijk via dit formulier. Vol is vol. Gelet op de corona-maatregelen kunnen niet meer dan 30 personen gelijktijdig deelnemen. Bij over inschrijving volgt een 2e sessie in de middag. Wie zich aanmeldt voor 14 oktober ontvangt daarna bericht over deelneming en tijdstip.