Turnen Dames

Toestelturnen is de populairste gymdiscipline bij meisjes. Het is een individuele sport waar wordt geturnd aan vier toestellen: sprong, brug met ongelijke leggers, balk en vloer.

Wedstrijdgroepen
Het beleidsdoel van GV Pro Patria is dat turnsters worden opgeleid tot volwassen wedstrijdsporters. De trainingsopbouw is dan ook gericht op duurzame talentontwikkeling en presteren in de seniorklassen. De turnsters van de wedstrijdgroepen zijn onderverdeeld in vier leerlijnen.

Leerlijn A is gericht op meisjes die zich voorbereiden op wedstrijden in Ere- en 1e Divisie, leerlijn B is gericht op meisjes die deelnemen aan wedstrijden op 2e en 3e Divisie. Leerlijn C is gericht op meisjes die deelnemen aan wedstrijden op 4e Divisie. Leerlijn D is gericht op meisjes die deelnemen aan wedstrijden op 5e divisie. Elke leerlijn kent een onderbouwgroep (Primair Onderwijs leeftijd) en bovenbouwgroep (Voortgezet Onderwijs leeftijd). Naast deze leerlijnen kent de vereniging een ‘proeftuin’. De proeftuin bij Turnen Dames selecteert in beginsel voor de A-lijn.

De trainingen van de selectiegroepen worden gehouden in de turnhal van de Noord-Westerhal in Zoetermeer. De turnsters worden gestimuleerd hun talent maximaal te ontwikkelen. Uiteraard is daarbij het plezier hebben en houden in de sport uitgangspunt.