Zomerkampen 2019

Pro Patria gaat ook in 2019 weer op Zomerkamp. De Zomerkampen (Zoka) worden georganiseerd door de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) en worden gehouden op een prachtig bosrijk kampterrein in Beekbergen. Er zijn zomerkampen in 7 verschillende weken, voor 5 verschillende leeftijdsgroepen, van 6 tot en met 18 jaar. Ieder jaar kent Zoka een ander thema, voor 2019 is dat: Zoka: alles op z’n kop. Het thema heeft altijd veel invloed op de activiteiten, de hele week door.

Pro Patria biedt de gelegenheid om voor iedere week in te schrijven. Pro Patria zorgt ook dat er tentleiding meegaat.

 

 

 

 

 

 

 De leeftijdsindeling:

Sjoka   6 – 8 jaar (altijd een halve week, 1e of 2e helft. Alleen Zomerkamp zonder extra gym of dans)

Joka    8 – 10 jaar*

Tika     10 – 12 jaar*

Mika    12 – 15 jaar* (Minimaal brugklas afgerond)

Ouka    15 – 18 jaar*

*(Altijd een hele week, met in de meeste weken de keuze voor extra gym-, dans of free runlessen)

 

Het overzicht van de weekindeling:

 

 Week        Datum Zomerkamp Gymkamp Danskamp Freerunkamp  Sjoka
1e helft
van de week
 Sjoka
2e helft
van de week
1 07 juli t/m 13 juli JA JA JA NEE NEE JA
2 14 juli t/m 20 juli JA NEE NEE NEE JA JA
3 21 juli t/m 27 juli JA JA NEE NEE JA JA
4 29 juli t/m 03 aug JA JA JA NEE NEE JA
5 04 aug t/m 10 aug JA JA NEE JA NEE ​JA
6 11 aug t/m 17 aug JA JA NEE JA NEE JA
7 01 aug t/m 24 aug ja JA JA NEE NEE JA

 

Zomerkamp, dat wil je beleven!

De deelnemers “wonen” met leeftijdsgenootjes in een ‘dorp’ (aantal tenten van max 8-10 kinderen) bij elkaar. Ze zijn de hele dag buiten in het bos en er worden allerlei leuke spellen en activiteiten georganiseerd. Een bosrenspel, je gaat op speurtocht, er is kampvuur, disco, er worden kampliedjes gezongen en je gaat een dag zwemmen. En ’s avonds natuurlijk kletsen en keten in de tent! Ook is er een gave, compleet ingerichte sporthal, zijn er danszalen en is er een free run circuit. Als je het leuk vindt kun je je opgeven voor gym-, dans- en free runtrainingen. Je gaat dan elke dag een paar uur gymmen, dansen of free runnen Dat wil je beleven! Wil je nog meer weten? Kijk dan snel op www.zoka.nl.

 

 

 

 

 

 Kampvoorzieningen:
Het kampterrein bevindt zich midden in het bos. De kinderen slapen in een grote tent. Aan picknicktafels wordt met de eigen tentgenootjes gegeten in het dorp. Het eten wordt bereid door professionele koks. Op het terrein zijn verder aanwezig: een amfitheater, een kampvuurplaats, een administratie met EHBO-ruimte en ziekenboeg, een toilet- en een douchegebouw. Ook is er een kantine die we “blokhut” noemen. Daar kunnen de deelnemers snoep, ijs, limonade, kopen. Dit is ook de plek voor souvenirs, kamptruien en T-shirts en tijdens het halen en brengen de plaats voor uw koffie of thee. Meer informatie is te vinden op www.zoka.nl, ook voor een weekindruk.

Prijzen 2019:

 

Leeftijd  Kosten
 Sjoka (halve week) 6-8 jaar € 90
 Toeslag Sjoka geen KNGU lid € 18
Basisprijs Joka | Tika | Mika | Ouka (hele week) 8-18 jaar € 170
Basisprijs Joka | Tika | Mika | Ouka geen KNGU lid € 34
Toeslag Gym | Dans | Freerun € 32,50

Toelichting prijsdifferentiatie

De KNGU hanteert een prijsdifferentiatie op haar evenementen. Deze differentiatie is toegepast om ledenvoordeel zichtbaar te maken. De Zomerkampen zijn “onderdeel” van het lidmaatschap waar men contributie over betaalt.

Betaling

De betaling van het kampgeld verloopt via iDEAL direct na het invoeren van de gegevens van de deelnemer(s) door de ouders/verzorgers. De betaling gaat rechtstreeks naar de KNGU. Deze stap kom je vanzelf tegen aan het einde van de invoerprocedure.

De KNGU berekent standaard 20 euro extra in rekening als leidingbijdrage. Bij voldoende geleverde leiding, wordt het (restant) bedrag betaald aan Pro Patria. Wij dragen na de kampweek zorg dat het terugbetaalde bedrag verdeeld wordt onder de ouders/verzorgers.

De annuleringskosten bedragen €20,- per deelnemer, €10,- voor sjoka’s. Wanneer er geannuleerd wordt tussen acht en vier weken voor aanvang van de kampweek wordt er 50% van het deelnemersgeld in rekening gebracht. Bij annulering korter dan vier weken voor aanvang van de kampweek is het volledige deelnemersgeld verschuldigd.

Inbegrepen:

Bij het kampbedrag is alles inbegrepen. Ontbijt, lunch diner, drinken tussendoor (limonade/thee/melk). Het enige wat er niet bij in zit, is het zakgeld voor een ijsje of snoepje in de blokhut. Tips voor zakgeld en wat er meegenomen moet worden staan op de website van de KNGU Zomerkampen. www.zoka.nl. Tijdens het brengen en halen kunt u duurdere zaken zoals een trui, T-shirt, mascotte, e.d. misschien zelf kopen, hebben de kinderen niet zoveel geld nodig.

Halen en brengen:

Het is de bedoeling dat de kinderen worden gebracht en gehaald naar en van het Kampterrein. De ouders/verzorgers van de deelnemers krijgen ruim voor de betreffende kampweek het infoboekje voor ouders met alle info van meeneemlijst tot zakgeldadvies. Op de website www.zoka.nl onder promotie is dit infoboekje ook te vinden en te downloaden.

We hopen dat je na het lezen van deze aankondiging (en het bekijken van www.zoka.nl!) heel veel zin hebt om mee te gaan op Zomerkamp! Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes, ook diegenen die geen lid zijn van Pro Patria, mogen ook mee!

 

 

 

 

 

 Leuk als je mee gaat!
Als u uw kind wilt inschrijven voor Zomerkamp, mail dat dan naar [email protected]  dan reserveren wij direct een plekje. Enkele dagen na het betalen van de annuleringskosten ontvangt u een e-mail met daarin een link. Deze link is gekoppeld aan het inschrijfsysteem. U voert dan zelf alle belangrijke gegevens van uw kind in, in het systeem van de Zomerkampen. Door zelf de gegevens in te voeren worden fouten voorkomen. Annuleren van gereserveerde plaatsen kan tot uiterlijk vijf weken voor aanvang van de kampweek. De annuleringskosten hiervoor bedragen € 20,- per deelnemer, € 10,- voor sjoka’s. Bij annuleren korter dan vier weken voor aanvang van de kampweek is het volledige deelnemersgeld verschuldigd.

De aanmeldingsprocedure:
Er wordt een nieuw aanmeldingssysteem gebruikt, daarom alle stappen nog even op een rijtje:

  1. Meld via [email protected] dat uw kind graag op zomerkamp gaat onder vermelding van naam, leeftijdsgroep, geboortedatum, soort kamp, geslacht en week. Ook willen we graag een telefoonnummer en mailadres weten
  2. u maakt € 20,- reserveringskosten (wordt later van de deelnemerskosten afgetrokken) over op bankrekening NL29INGB0001783134 van Pro Patria v.v. naam van de deelnemer. Voor Sjoka’s is dat € 10,-
  3. Pro Patria vraagt direct na ontvangst van de reserveringskosten een plekje aan.
  4. U ontvangt, na goedkeuring van de aanvraag door Zoka, van Pro Patria een mail met aanmeldcodes. U voert de gevraagde gegevens van uw kind zelf rechtstreeks in in het systeem van de Zomerkampen.
  5. 5 weken voor uw kind op zomerkamp gaat dient de totale deelnemersbijdrage te zijn overgemaakt op bankrekening NL29RABO0138555206 van Pro Patria o.v.v. de naam van de deelnemer. U ontvangt hiervoor tijdig een betalingsverzoek.
  6. U meld zich met de deelnemer op de openingsdag van de betreffende kampweek in Beekbergen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerst horen???
Dat kan! De organisatoren van Pro Patria komen desgewenst graag bij u langs om al uw vragen te beantwoorden en enkele filmpjes van het “kampleven” te laten zien. Neem voor het maken van een afspraak even contact op met Hans Kelder, 06-26154782, Yucca Klooswijk, 06-43056372 of [email protected]

 

Eerst zien???
Dat kan! op zaterdag 14 april 2018 medio wordt er in Beekbergen, op het kampterrein, een open huis met allerlei activiteiten georganiseerd. Definitieve gegevens volgen nog. Interesse? Meld dat dan even via [email protected]

 

Vragen ???
Als u nog vragen heeft neem dan contact op met Hans Kelder, 06-26154782 of Yucca Klooswijk 06-43056372. Mailen kan ook: [email protected]