Sportklimaat

Sport is leuk! Niet voor niets staan ieder week miljoenen Nederlanders op en rond sportveld, baan of sporthal. Sport brengt mensen samen. Zorgt dat ze gezond blijven. Maar vooral dat ze plezier hebben.

Pro Patria vindt een sportief en veilig sportklimaat van groot belang. Onbezorgd sporten is voor iedereen prettig en draagt bij aan betere sportieve prestaties. Belangrijke voorwaarden daarvoor zijn dan ook (sociale) veiligheid en een vertrouwde omgeving. Als het daarnaast ook zorgt voor een sterkere club, dan wil jij toch ook wel je steentje bijdragen?
Alle leden, trainers, ouders en andere betrokkenen zijn daarvoor samen verantwoordelijk. Iedereen binnen de vereniging moet iedereen in een veilige omgeving kunnen sporten. Ongewenst gedrag binnen de vereniging wordt niet geaccepteerd en er wordt alles aan gedaan om dit te voorkomen. De vereniging onderschrijft de voorwaarden van het programma Veiligsportklimaat.

De vereniging onderschrijft de uitgangspunten van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’. De vereniging heeft uitgangspunten en aanbevelingen samengebracht onder de noemer ‘Samen Top’ Dit document kunt u hier downloaden (in pdf).