Academy

De Pro Patria Academy is het opleidings- en trainingsinstituut van GV Pro Patria Zoetermeer en coördineert alle opleidingsgerichte activiteiten binnen de vereniging.

De missie van Pro Patria Academy is het opleiden en ondersteunen daar waar dat nodig is voor alle vrijwilligers, sporters en werknemers van de vereniging. Samenwerking met externen zoals andere verengingen in Zoetermeer en omgeving, scholen in de regio.

Het is dé plek binnen de vereniging waar alle kennis en informatie van en over opleidingen wordt verzameld en bekend gemaakt. Daarnaast worden vanuit de Academy opleidingen, trainingen, cursussen en workshops georganiseerd voor iedereen die bij de vereniging betrokken is.

Een greep uit het assortiment is:

  • Cursussen voor Trainers en assistenten
  • Cursussen voor Juryleden
  • EHBO
  • Veilig sportklimaat
  • Samenwerking, Ondersteuning & Coaching

Daarnaast is samenwerking met diverse scholen (Sport & Bewegen, ALO, Sportmanagement) waarbij wij als leerbedrijf stagiaires kunnen begeleiden van groot belang. Zo ook onze samenwerking met andere verenigingen binnen Zoetermeer en omgeving om zo gezamenlijk het opleiden en begeleiden van juryleden, trainers, sporters en andere vrijwilligers ter hand te nemen.