Vereniging

De GV Pro Patria Zoetermeer werd in 1911 in Zoetermeer opgericht en is al meer dan 100 jaar een begrip in de regio en in Nederland. Met ruim 2200 gymsporters is GV Pro Patria één van de grootste gymclubs van Nederland. De vereniging wil een moderne, goed toegeruste vereniging zijn met een hoog sportief ambitieniveau. GV Pro Patria staat midden in de (Zoetermeerse) samenleving en wil de aanjager blijven van de sportparticipatie in de stad Zoetermeer. De vereniging zoekt hierbij nadrukkelijk de verbinding met partners zoals gemeente, sportorganisaties, onderwijs en de zorg.

Daarnaast wil GV Pro Patria het gymsportplatform zijn in de stad Zoetermeer voor talentontwikkeling van sporters, coaches, juryleden en bestuurders. Al een halve eeuw nemen Pro Patria sporters deel aan de internationale wedstrijdsport en in 1976, 2000 en 2004 zelfs aan Olympische Zomerspelen.

GV Pro Patria is in beweging. De vereniging heeft een grote reputatie binnen de gymsport maar is de afgelopen jaren op achterstand geraakt op zowel sportief als organisatorisch vlak. Dit geldt overigens niet voor alle disciplines binnen de vereniging want bij het trampolinespringen behoren onze springers nog steeds tot de Nationale top en acteren zij ook op het internationale podium. De richting van de vereniging is duidelijk; GV Pro Patria moet duurzaam gezond worden op sportief, financieel en organisatorisch vlak. Op basis van het strategisch beleidsplan 2013-2020 ‘Bouwen aan de toekomst’ is de route bepaald om de vereniging terug te brengen naar de top binnen gymmend Nederland. In het beleidsplan zijn de doelstellingen helder en is de koers vastgesteld. U kunt hier het beleidsplan in PDF downloaden.

GV Pro Patria is een vereniging voor iedereen, we zijn een vereniging waar je kunt kiezen uit een groot gymaanbod, van turnen tot dans, van ouder kind-gym tot freerunning. Ondanks de ingezette koers, waarbij zaken soms anders georganiseerd moeten worden om aan de doelstellingen en ambitie te voldoen blijft de gymsport centraal staan. Momenteel biedt Pro Patria in 31 (gemeentelijke) wijksportzalen in totaal 220 lessen aan voor jong tot oud in diverse vormen van gymsport. Gymsport hoort dichtbij mensen plaats te vinden. Dat willen we zo houden!