Gymworld

Op deze pagina zullen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom de realisatie van het nieuwe gymsportcentrum.

Het college van B&W heeft de gemeenteraad van Zoetermeer voorgesteld kredieten beschikbaar te stellen voor de bouw van een nieuwe turn- en gymaccommodatie aan de Amerikaweg (Gymworld), het renoveren van de Noordwesterhal voor volleybal (Zovoc en Conquesto) incl. een accommodatie voor beachvolleybal en een ballonhal voor indoor Hockey sport.
In 2015 is het bestuur van de vereniging ,  in samenwerking met verschillende partijen, betrokken geweest bij het haalbaarheidsonderzoek voor de nieuwe turn- en gymaccommodatie op de locatie Amerikaweg.

update (15 april 2017)
De realisatie van Gymworld is weer een stapje dichterbij gekomen. Op maandag 10 mei 2017 ondertekende verenigingsvoorzitter Jerry van der Ziel samen met wethouder Mariëtte van Leeuwen en Christa Ros, vicevoorzitter van CGV, het ruimtelijk Programma van Eisen (PvE) van Gymworld. Het PvE is opgetseld door de projectgroep voor de nieuwbouw. In de projectgroep zijn ook beide verenigingen vertegenwoordigd. Het PvE voorziet in vier zalen voor de actieve sportbeoefening, maar ook kantorruimtes en een ‘eigen honk’. Met de ondertekening kan de gemeente Zoetermeer de bouw gaan aanbesteden. De start van de bouw staat gepland voor het najaar van 2017.

ALL RIGHTS RESERVED. DUPLICATION AND COMMERCIAL EXPLOITATION IN ANY FORM OR WAY FORBIDDEN UNLESS THERE IS WRITTEN PERMISSION BY THE AUTHOR: FOTOFLEX.NL - THE NETHERLANDS
foto: Fotoflex Nederland

 

 

 

 

 

 

update (10 december 2016)
Op dit moment zijn we samen met CGV, ABC-nova en de gemeente bezig met het voormgeven van het Programma van Eisen voor een Voorlopig Ontwerp (VO). Voor de verschillende ruimtes zijn gemeenschappelijke werkgroepen samengesteld die de input leveren voor het PVE. aan het eind van deze maand staat nog een interactieve sessie met de architect gepland.

update (26 mei 2016)
De gemeenteraad van Zoetermeer is tijdens de raadsvergadering van 23 mei unaniem akkoord gegaan met de komst van de nieuwe (top)sporthal Gymworld aan de Amerikaweg. Met het besluit komt er niet alleen een nieuw gebouw aan de Amerikaweg, maar ook de Noordwesterhal wordt helemaal gerenoveerd, en in een gedeelte wordt indoor beach volley mogelijk gemaakt.

Pro Patria heeft samen met adviesbureau Draaijer en Partners een ambitie document opgesteld. Deze kunt u hier downloaden.
Architectenbureau LIAG heeft een impressie gemaakt waarbij alle belangrijke uitgangspunten omtrent Gymworld aan bod komen zoals de bestaande situatie, programma, visie, ontwerp en afsluitend impressies van de toekomstige beeldverwachting. komen allen aan bod. U kunt deze in pdf downloaden.

1527-ren-liag-02_600x400px_1