Corona / COVID-19 Informatie

UPDATE (21 januari):
Lessen zullen voorlopig niet doorgaan. Afhankelijk van de soort les wordt er online of buiten een alternatief aangeboden.


Wij hebben de belangrijkste informatie en veel gestelde vragen rondom de maatregelen en sportactiviteiten in een aantal documenten samengevat:

De informatie in deze documenten is naar beste eer en geweten opgesteld. Bij twijfel of onduidelijkheid is de geldende Noodverordening COVID-19 van de veiligheidsregio Haaglanden ten alle tijden van toepassing!

Belangrijk:

Kleedkamer

Thuis omkleden! Kleedkamers zijn gesloten (Uitzondering is wanneer een kleedkamer kort ingezet wordt om doorloopdrukte in de hal te verminderen). Hang ook geen jassen en tassen in een kleedkamer.

Mondkapje

Vanaf 1 december 2020 geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder een landelijke mondkapjesplicht in de publieke binnenruimte zoals sporthallen/(gym/dans)zalen.

Hoe werkt dat precies?

Betreed je een (sport)locatie dan draag je een mondkapje, dus ook in de gangen en andere ruimtesEen mondkapje mag pas afgedaan worden wanneer je gaat beginnen aan de (sport)activiteitDoe je niet mee aan de (sport)activiteit maar ben je wel in de zaal aanwezig dan moet je een mondkapje dragenBen je klaar met de sportactiviteit doe dan je mondkapje op en verlaat zo snel mogelijk de (sport)locatie

Trainers, coaches en andere sportbegeleiders (vrijwilligers)

  • Bij betreden en verlaten van de (sport)locatie is het dragen van een mondkapje verplicht;
  • Voor trainers/coaches en andere sportbegeleiders geldt altijd een mondkapjesplicht
  • Tijdens de training/les mag een mondkapje alleen (tijdelijk) worden afgedaan op momenten dat het de training/les te veel belemmerd

Toegang sportlocatie

Sportlocaties (incl. hal) zijn alleen toegankelijk voor de sporters en trainers, ouders dienen buiten te wachten. Dit is van groot belang aangezien er maar maximaal 30 personen in een ruimte mogen zijn!

Let op!
Houd rekening met de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor en na een training, zorg dat wanneer u buiten wacht dat u voldoende afstand houdt tot elkaar en geen te grote groepen vormt.

Algemene richtlijnen

  • kom niet naar een training als je klachten hebt
  • pas hygiëne toe;
  • houd 1,5 meter afstand;
  • draag een mondkapje;

Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken en respectvol met elkaar om gaan staat voorop!

Voor vragen en opmerkingen, neem contact op met het serviceteam
@ info@propatria.nl
T: 06 429 229 49 of 06 428 733 15