Zomerkampen 2020

Pro Patria gaat ook in 2020 weer op Zomerkamp. Nieuw is dat nu ook CGV Zoetermeer meegaat. De Zomerkampen (Zoka) worden georganiseerd door de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) en worden gehouden op een prachtig bosrijk kampterrein in Beekbergen. Er zijn zomerkampen in 7 verschillende weken, voor 5 verschillende leeftijdsgroepen, van 6 tot en met 18 jaar. Ieder jaar kent Zoka een ander thema, voor 2020 is dat: Zoka: daar zit muziek in!!. Het thema heeft altijd veel invloed op de activiteiten, de hele week door.

Pro Patria en CGV Zoetermeer bieden de gelegenheid om voor iedere week in te schrijven. De verenigingen zorgen ook dat er tentleiding meegaat.

Dit zomerkamp is niet alleen toegankelijk voor leden van een van beide verenigingen. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes mogen ook mee, ook als ze geen lid zijn.

 

 

 

 

 

 

 

We hanteren de volgende leeftijdsindelingen:

Sjoka   6 – 8 jaar (altijd een halve week, 1e of 2e helft. Alleen Zomerkamp zonder extra gym of dans)

Joka    8 – 10 jaar*

Tika     10 – 12 jaar*

Mika    12 – 15 jaar* (Minimaal brugklas afgerond)

Ouka    15 – 18 jaar*

*(Altijd een hele week, met in de meeste weken de keuze voor extra gym-, dans of free runlessen)

 

Het overzicht van de weekindeling:

 

 Week        Datum Zomerkamp Gymkamp Danskamp Freerunkamp  Sjoka
1e helft
van de week
 Sjoka
2e helft
van de week
1 06 juli t/m 12 juli JA JA JA NEE NEE JA
2 13 juli t/m 19 juli JA NEE NEE NEE JA JA
3 20 juli t/m 26 juli JA JA NEE NEE JA JA
4 27 juli t/m 02 aug JA JA JA NEE NEE JA
5 03 aug t/m 09 aug JA JA NEE JA NEE ​JA
6 10 aug t/m 16 aug JA JA NEE JA NEE JA
7 17 aug t/m 23 aug ja JA JA NEE NEE JA

 

Zomerkamp, dat wil je beleven!

De deelnemers “wonen” met leeftijdsgenootjes in een ‘dorp’ (aantal tenten van max 8-10 kinderen) bij elkaar. Ze zijn de hele dag buiten in het bos en er worden allerlei leuke spellen en activiteiten georganiseerd. Een bosrenspel, je gaat op speurtocht, er is kampvuur, disco, er worden kampliedjes gezongen en je gaat een dag zwemmen. En ’s avonds natuurlijk kletsen en keten in de tent! Ook is er een gave, compleet ingerichte sporthal, zijn er danszalen en is er een free run circuit. Als je het leuk vindt kun je je opgeven voor gym-, dans- en free runtrainingen. Je gaat dan elke dag een paar uur gymmen, dansen of free runnen. Dat wil je beleven! Wil je nog meer weten? Kijk dan snel op www.zoka.nl.

 

 

 

 

 

 

Kampvoorzieningen:
Het kampterrein bevindt zich midden in het bos. De kinderen slapen in grote tenten. Aan picknicktafels wordt met de eigen tentgenootjes gegeten in het dorp. Het eten wordt bereid door professionele koks. Op het terrein zijn verder aanwezig: een amfitheater, een kampvuurplaats, een administratie met EHBO-ruimte en ziekenboeg, een toilet- en een douchegebouw. Ook is er een kantine die we “blokhut” noemen. Daar kunnen de deelnemers snoep, ijs en limonade kopen. Dit is ook de plek voor souvenirs, kamptruien en T-shirts en tijdens het halen en brengen de plaats voor uw koffie of thee. Meer informatie is te vinden op www.zoka.nl, ook voor een weekindruk.

Prijzen 2020:

Leeftijd  Kosten
 Sjoka (halve week) 6-8 jaar € 92
 Toeslag Sjoka geen KNGU lid € 18,50
Basisprijs Joka | Tika | Mika | Ouka (hele week) 8-18 jaar € 173,50
Basisprijs Joka | Tika | Mika | Ouka geen KNGU lid € 34,50
Toeslag Gym | Dans | Freerun € 33

Toelichting prijsdifferentiatie

De KNGU hanteert een prijsdifferentiatie op haar evenementen. Deze differentiatie is toegepast om ledenvoordeel zichtbaar te maken. De Zomerkampen zijn “onderdeel” van het lidmaatschap waar men contributie over betaalt.

Betaling

De betaling van het kampgeld verloopt via iDEAL direct na het invoeren van de gegevens van de deelnemer(s) door de ouders/verzorgers. De betaling gaat rechtstreeks naar de KNGU. Deze stap kom je vanzelf tegen aan het einde van de invoerprocedure.

De KNGU rekent standaard 20 euro extra in rekening als leidingbijdrage. Bij voldoende geleverde leiding, wordt het (restant) bedrag terug betaald aan de hoofdboeker (lid werkgroep) van de vereniging. Hij zorgt weer voor terugbetaling aan de ouders. De werkgroep draagt na de kampweek zorg dat, als er voldoende tentleiding beschikbaar was, het terugbetaalde bedrag verdeeld wordt onder de betreffende ouders/verzorgers.

De annuleringskosten bedragen minimaal €20,- per deelnemer, €10,- voor sjoka’s. Wanneer er geannuleerd wordt tussen acht en vier weken voor aanvang van de kampweek wordt er 50% van het deelnemersgeld in rekening gebracht. Bij annulering korter dan vier weken voor aanvang van de kampweek is het volledige deelnemersgeld verschuldigd.

Inbegrepen:

Bij het kampbedrag is vrijwel alles inbegrepen. Ontbijt, lunch,  diner, drinken tussendoor (limonade/thee/melk). Het enige wat er niet bij in zit, is het zakgeld voor een ijsje of snoepje in de blokhut. Tips voor zakgeld en wat er meegenomen moet worden staan op de website van de KNGU Zomerkampen. www.zoka.nl. Tijdens het brengen en halen kunt u duurdere zaken zoals een trui, T-shirt, mascotte, e.d. misschien zelf kopen, hebben de kinderen niet zoveel geld nodig.

Halen en brengen:

Het is de bedoeling dat de kinderen worden gebracht en gehaald naar en van het Kampterrein. De ouders/verzorgers van de deelnemers krijgen ruim voor de betreffende kampweek het infoboekje voor ouders met alle info van meeneemlijst tot zakgeldadvies. Op de website www.zoka.nl onder promotie is dit infoboekje ook te vinden en te downloaden.

 

 

 

 

 

 

De aanmeldingsprocedure:
Er wordt een nieuw aanmeldingssysteem gebruikt, daarom alle stappen nog even op een rijtje:

  1. Meld via zoka@cgvpropatria.nl dat uw kind graag op zomerkamp gaat onder vermelding van naam, leeftijdsgroep, geboortedatum, soort kamp, geslacht en week. Ook willen we graag een telefoonnummer en mailadres weten.
    Dus geen gebruik maken van het mailadres dat op de Zokasite staat vermeld.
  2. De Zoka werkgroep van de beide verenigingen vraagt direct na ontvangst van de aanmelding een plekje aan bij de zomerkampen (Zoka).
  3. U ontvangt, na toewijzing door Zoka, van de werkgroep een mail met aanmeldcodes. Daarmee kunnen de ouders bij het inschrijfformulier van het eigen kind. U voert de gevraagde gegevens van uw kind zelf rechtstreeks in in het systeem van de Zomerkampen. Dat voorkomt fouten bij het overnemen van gegevens.
  4. U meldt zich met de deelnemer/-ster op de openingsdag van de betreffende kampweek in Beekbergen. Bij binnenkomst treft u gastvrouwen en –heren aan die u verwijzen naar het betreffende dorp en tent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerst horen???
Dat kan! De organisatoren van CGV/Pro Patria komen desgewenst graag bij u langs om al uw vragen te beantwoorden en enkele filmpjes van het “kampleven” te laten zien. Neem voor het maken van een afspraak even contact op met Hans Kelder, 06-26154782, Yucca Klooswijk, 06-43056372 of zoka@cgvpropatria.nl

 

Vragen ???
Als u nog vragen heeft neem dan contact op met Hans Kelder, 06-26154782 of Yucca Klooswijk 06-43056372. Mailen kan ook: zoka@cgvpropatria.nl