Prima resultaten voor turnster B-lijn

Prima resultaten voor turnster B-lijn

Op zaterdag 23 januari 2016 hebben de turnsters N2 hun tweede district wedstrijd geturnd in Amsterdam. De wedstrijd stond in het teken van de doorstroming naar de landelijke wedstrijden.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan de instappers. Voor deze meisjes was het hun eerste wedstrijd. Ivy Henczl turnde een mooie wedstrijd en liet een mooie brugoefening zien wat een 11.900 opleverde. Ook Merle Pronk deed haar uiterste best. Helaas was het niveau nog wat te hoog en hebben deze dames zich niet geplaatst voor de 1/4 finale. Ook Esmee Helmus en Floor de Kooter draaide een mooie wedstrijd. De balk oefeningen kunnen nog wat beter maar op de brug doen ze het goed. Floor en Esmee hebben zich geplaatst voor de 1/4 finale.

De pupillen 2 turnden hun tweede wedstrijd in het district. Jade Geenjaar en Zaleha Hasan hebben goed geturnd. Voor Zaleha viel balk een beetje tegen, maar zijn turnde een mooie vloeroefening. Jade turnde haar hoogste cijfer op sprong. Helaas hebben beide dames het niet gered om door te stromen naar de 1/4 finale. Roos Marijn Oudenaarde turnde voor het eerst haar nieuwe brugoefening en met succes, het leverde haar een 13,567 op. Roos werd 6e  en heeft zich als 4e geplaatst voor de 1/4 finale. Savannah Bijlsma draaide een hele mooie vloer oefening met alle plus elementen. Savannah werd 10e en wist zich zo als 12e te plaatsen voor de 1/4 finale.

In de laatste wedstrijd van de dag mochten de pupillen 1 aantreden. Sydney Chan vergat helaas twee elementen op balk waardoor haar cijfer erg laag was en zij zich niet plaatse voor de 1/4 finale. Wel turnde ze een super vloer en eindigde daar op een 9e plaats. Lamis van den Bosch maakte het spannend, zij eindigde als 16e , maar gelukkig heeft zij zich geplaatst voor de 1/4 finale. Tess Compeer draaide een goede wedstrijd. Op vloer is zij zelfs eerste geworden. Helaas kan de balk nog wat beter. Toch werd zij keurig 13e en plaatste zich voor de 1/4 finale. Winema Olaria turnde goed. Op brug turnde zij zelfs een bijna handstand. Winema werd 11e en plaatste zich daarmee ook voor de 1/4 finale. Eline Heijenbrok liet ook deze keer weer het beste van haarzelf zien. Met een derde plaats op sprong en een vierde op vloer werd zij 5e . Net geen medaille. Maar wel door naar de 1/4 finale.

Meiden gefeliciteerd met jullie prestaties! Ook wil ik de hulp vaders bedanken voor het sjouwen van de matten en jury meisjes voor het ophalen van de briefjes. Op 6 februari aanstaande is het de beurt aan de meisjes N3 en N4. Zij turnen dan hun tweede wedstrijd en kunnen zich zo ook plaatsen voor de 1/4 finale. Ook willen wij, de meisjes van de onderbouw B-lijn, Claudia Pit feliciteren met haar tweede plaats!

De instap en de pupillen 2
De instap en de pupillen 2
De jury meisjes met de instappers en de pupillen 2.
De jury meisjes met de instappers en de pupillen 2.