Prima resultaten bij districtswedstrijd in Amsterdam

Prima resultaten bij districtswedstrijd in Amsterdam

Afgelopen zaterdag 6 februari 2016 hebben turnsters van de B-lijn hun 2e district wedstrijd geturnd in de Turnace Turnhal in Amsterdam.

In de eerste ronde was het de beurt aan Nikki van Doeland en Danique Ouweneel. Beide komen uit in de leeftijdscategorie pupil2 N3.

Nikki draaide een veel betere wedstrijd deze keer en eindigde daardoor tien plaatsen hoger dan de vorige wedstrijd. Op vloer was er een mooie dubbel Flick Flack en op brug was de salto af helemaal alleen. Helaas heeft zij zich niet weten te plaatsen. Danique turnde een mooie wedstrijd. Ook veel nieuwe elementen op vloer balk en brug. Danique turnde zo goed dat zij eindigde op een 5e plaats. Super goed! Met dit resultaat heeft zij zich geplaatst voor de districtsfinale en de ½ finale voor het NK.

Ook Roxanna Shirazi en Ellemijn Visser, turnsters van de bovenbouw B-lijn, turnden hun wedstrijd in de eerste ronde. Zij komen uit in de derde divisie. Beide meisjes waren niet helemaal fit en hadden last van wat blessures. Toch wist Roxanna zich te plaatsen voor de district finale en de ½ finale van het NK. Ellemijn turnde een mooie strakke vloer oefening, maar heeft zich helaas niet weten te plaatsen.

In de tweede ronde turnde Sanne van der Hoeven in de categorie Pupil 1 N3. Sanne heeft sinds de vorige wedstrijd stapjes gemaakt in haar oefeningen. Op vloer turnde ze haar boogje en voor het eerst haar Arabier Flick Flack. Op de balk lukte het haar om er niet af te vallen. Zij wist zich nog niet te plaatsen. Ook Jasmijn Groenewegen turnde in de tweede ronde. Ondanks dat Jasmijn zich woensdag nog flink blesseerde op de training, heeft ze een mooie meerkamp geturnd. Jasmijn eindigde op vloer als eerste en totaal werd zij 8ste. Jasmijn heeft zich geplaatst voor de districtsfinale.

In wedstrijdronde 3 was het de beurt aan de meisjes van Jeugd 1 N4, Sabine Mulder en Demi van Eembergen begonnen hun wedstrijd goed op balk. Demi nog wat wiebelig, zij werd deze ochtend geveld door de griep, maar wist toch nog een mooie wedstrijd te turnen en eindigde als 6e . Sabine liet op brug een super mooie oefening zien met een strek-salto af. Beloond met een 13.15 eindigde Sabine op een 7e plaats. Beide dames hebben zich geplaatst voor de districtsfinale en de 1/2 finale NK. Super knap.

Ella van Zoest, senior derde divisie, turnde haar wedstrijd ook in de derde ronde. Ella was erg zenuwachtig voor haar boogje op balk maar heeft hem prima gedaan. Ook op vloer turnde zij voor het eerst haar overslag strek-salto. Ze wist zich goed staande te houden en eindigde hiermee als 13e. Helaas wist zij zich niet te plaatsen voor een finale.

Hiermee zijn alle district wedstrijden geturnd en gaan we in maart starten met de ¼ finale’s voor het NK. Ook turnen deze meiden op tweede paasdag een toernooi in Vlissingen. We gaan weer hard trainen om de oefeningen te verbeteren. Trots op de meiden en op de resultaten.

Roxanna, Ellemijn, Nikki en Danique uit de eerste ronde.
Roxanna, Ellemijn, Nikki en Danique uit de eerste ronde.