Henk Groenheijde 75 jaar lid

Henk Groenheijde 75 jaar lid

Henk Groenheijde, erelid van GV Pro Patria Zoetermeer, werd tijdens de Algemene ledenvergadering op 25 mei 2016 gehuldigd vanwege zijn 75 –jarig lidmaatschap.
Wanneer je met Henk Groenheijde praat over Pro Patria dan zie je een schittering in zijn ogen. Als 4 jarig jongetje werd hij lid van Pro Patria. Op zijn 14e jaar was hij ‘voorturner’ bij de damesgroepen. Na de HBS ging Henk naar de sportacademie in Rotterdam. Hij was daar nog maar net begonnen toen de dienstplicht om de hoek kwam kijken. Na zijn dienstplicht werd hij beroeps militair bij de luchtmacht. Ondanks zijn werk bij de luchtmacht is hij Pro Patria en Zoetermeer altijd trouw gebleven. Henk was in die tijd een redelijke getalenteerd turner. Hij paste zijn werktijden aan om maar in de gymnastiekzaal te kunnen staan waar hij de grondlegger werd van het trampolinespringen binnen de vereniging.
Begin jaren zestig zette Henk zijn eerste voetstappen in het besturen. Iets wat hij meer dan 40 jaar heeft volgehouden. Zijn eerste functie was redacteur van het verenigingsblad Pro Patria Post. Later heeft hij de rol van penningmeester vervuld. Bij Pro Patria leerde Henk ook zijn echtgenote kennen, die ook haar steentje heeft bijgedragen. Voor Henk en zijn echtgenote is Pro Patria een belangrijk deel van hun leven geworden. Henk Groenheijde is nu sporter en bestuurder in ruste maar wie denkt dat hij op zijn lauweren rust heeft het mis. Henk is nog steeds actief als vrijwilliger.
Jerry van der Ziel, voorzitter van de vereniging: “Zijn beleving en betrokkenheid verdienen ons aller respect, hij is een icoon voor de vereniging, Henk is de verpersoonlijking van de term “wij zijn team Pro Patria”” De unieke gebeurtenis van 75 jaar lidmaatschap laat zien wat mens en vereniging voor elkaar kunnen betekenen.
Uit handen van de voorzitter ontving Henk Groenheijde de jubileumspeld en een beeldje van Corry Ammerlaan met de titel: ‘op de voorste golf’. Dit beeldje symboliseert dat iedereen zijn eigen specifieke bijdrage levert aan het geheel. En die heeft Henk zeker geleverd.

DSC_0033