Fantastische ProPatriade in Oosterpoort

Fantastische ProPatriade in Oosterpoort

Afgelopen zaterdag kwamen meer dan 1300 bezoekers naar de Oosterpoort om te genieten van de ProPatriade 2018. Elke twee jaar organiseert Pro Patria een verenigingsvoorstelling, waarin prachtige gymsport te zien is. Ook deze keer werd er weer een wervelende show neergezet door de turners, springers en dansers van Pro Patria.

Hans van Zetten trad op als gastheer en verzorgde samen met de voorzitter, Jerry van der Ziel, de aftrap. Daarna kwam direct het recreatieturnen 10plus samen met de tumblinggroep in actie, al snel gevolgd door de wedstrijdsport trampoline. Daarna volgde de ene na de andere act: recreatieturnen 6 t/m 9 jaar lieten zien wat zij allemaal aan de rekstok en brug konden doen. De Rhönradgymnasten lieten een aantal prachtige acts zien. De B- en C-lijn van het wedstrijdturnen kwam ook in actie met een spetterende show. De proeftuin, de allerjongste turnsters van de afdeling Turnen Dames, zette een prachtige oefening neer. Ook waren er weer spectaculaire springacts waarvoor luid applaus klonk. Ook de dansers lieten zich niet onbetuigd: de wedstrijdgroepen jazzdans en streetdance trakteerden het publiek op prachtige dansen. Maar ook de dansen van de recreatieve groepen van verschillende leeftijden konden rekenen op applaus van het publiek. De kleuters lieten het publiek genieten van een vrolijk optreden van lieveheersbeestjes in lentesfeer. De topsport en jong talenten van de trampolineafdeling maakten de show compleet met een spetterende Efteling-act. Dankzij de grote inzet van alle sporters, trainers en de tientallen vrijwilligers en het enthousiaste publiek was de ProPatriade 2018 ook deze keer weer een groot succes!

 

Foto gemaakt door Gerard van Warmerdam Pro Patriade 2018