Pro Patria succesvol op NK in Ahoy

Pro Patria succesvol op NK in Ahoy

Ruim een maand geleden werd Pro Patria nog geteisterd door een brand in de Noord Westerhal. Er moest naar andere hallen worden uitgeweken en er zijn zelfs trampolines uit België gehaald om er voor te zorgen dat de bijna 60 geplaatste deelnemers zich konden voorbereiden voor het NK. Pro Patria heeft deelnemers die uitkomen bij turnen, dubbel minitrampoline (DMT) en trampolinespringen.

Bij DMT zijn er in de 2e divisie vier medailles opgehaald: Nyne Quentin won goud bij de pupil meisjes, Pelle Hofsteenge zilver bij junior/senior heren en brons was er voor Tristen van Biene en Jaydy-Mae Köhler bij respectievelijk jeugd I jongens en jeugd II meisjes.

Waar voorheen het hele NK plaatsvond in Ahoy, was een deel van het NK turnen al een weekend eerder in Tilburg. Acht deelnemers turnden daar voor de meerkamp en toestelfinales. Instapper Alyssa Pijpaert en pupil 2 Tara van Osnabrugge werden derde van Nederland op de balk.

Terug naar Ahoy waar het andere deel van het NK turnen werd vervolgd. Vijf deelnemers mochten aantreden in het Sportpaleis. De eerste dag stond in het teken van meerkamp. Hoewel de meiden naar beste kunnen turnden, behaalden zij geen medailles. De zondag stond in het teken van de toestelfinales en Rebecca Scheffer wist hier met een mooie oefening zilver te halen bij de brug. Marrylinn Hendriks turnde op zowel de balk als sprong en met twee supersprongen behaalde zij brons.

Bij Trampolinespringen waren er over twee dagen maar liefst 37 deelnemers die uitkwamen in 5 verschillende divisies, zowel individueel als synchroon. Uiteindelijk ging de afdeling trampoline naar huis met 12 medailles.

Bij synchroon haalden Norah Geenjaar en Skye van Gent een gouden medaille in de 3e divisie pupil meisjes. Vijf paren haalden zilver: Finn van Uffelen en Tristen van Biene in de 3e divisie jeugd I/jeugd II jongens, Innana Wensink en Malika Bodaan in de 3e divisie jeugd II meisjes, Hayley Westzaan en Ivy Henczl in de 2e divisie pupil/jeugd I meisjes, Anna Fakkel en Felicia van der Schoot in de 1e divisie junior meisjes en Amber Klooswijk en Melissa Klein in de eredivisie junior/senior dames. Brons was er voor Kyara Faas en Trista Swagerman in de 2e divisie pupil/jeugd I meisjes.

Individueel werden er vijf medailles behaald. Goud medailles waren er voor Hayley Westzaan in de 2e divisie jeugd I meisjes en voor Ashley Kuijper in de 1e divisie senior dames. Drie zilveren medailles voor Ivy Henczl in de 2e divisie jeugd I meisjes, Shefaley Gokoel in de 1e divisie pupil/jeugd I meisjes en Melissa Klein in de eredivisie junior meisjes.

Foto voorpagina: Maas-Hein Boeve