Wedstijdverslag van Norah en Melissa

Wedstijdverslag van Norah en Melissa

Bij de afdeling trampolinespringen hebben Melissa Klein en Norah Geenjaar een wedstrijdverslag geschreven.

Melissa:

Voor de eerste keer mochten Suman, Anouchka, Amber en ik in DE arena springen in Ahoy Rotterdam. Vrijdagavond mochten we trainen om de trampolines en de hal te voelen; dat is even wat anders vergeleken met onze zaal! De training verliep top en we hadden een goed gevoel.

Zaterdag 22 juni: Alle puzzelstukjes die we gisteren hadden gekregen konden we de ochtend voor de wedstrijd op onze laatste training in elkaar zetten en hierdoor hebben we een top training gehad.

Eerst waren Suman en Anouchka aan de beurt met een supergoede voorronde. Allebei door naar de finale: Suman 4e (83,195), Anouchka 5e (83,110).

Daarna was het de beurt aan Amber en ik. Amber haar voorronde ging super en ze plaatste zich als 5e (84,500) voor de finale. Ook ik was erg tevreden met mijn voorronde en ook ik ging hierdoor als 4e (85,740) door naar de finale.

In de finale sprong Amber een keurige oefening en kwam op de 5e plek (45,070). Ik was vrij zenuwachtig maar na een praatje met mijn/onze coach (Marguerita La Vos) sprong ik met de instelling ‘’Alles of niets’’ en ‘’Je hebt niks te verliezen’’. Hierdoor sprong ik mijn persoonlijke record en kwam ik op de 2e plaats (46,365) terecht. Ik was erg verrast, en nog steeds! Met dank aan onze trainers Marguerita La Vos en Ilse Cikot.

Wat een weekend! Al die mensen die naar je kijken, is echt bijzonder. Een geweldige ervaring in de Arena. En ik ben 100% tevreden met mijn resultaat. Hard work pays off!

Norah (8):

Zaterdag 22 juni ging ik naar het NK trampolinespringen in Ahoy.

Mijn individuele oefening ging heel goed, want ik strekte mijn tenen heel netjes en ik bleef goed in het midden. Daar heb ik heel hard voor geoefend. Na allebei mijn oefeningen was de uitslag bekend en hoorde ik mijn naam. Ik was door naar de finale! In de finale sprong ik ook mooi en ben ik 7e geworden. Skye deed ook mee. Ze sprong heel mooi en deed goed haar best, maar was helaas niet door naar de finale.

We gingen samen ook nog synchroon springen. De eerste verplichte oefening ging niet zo goed. We hadden geen spanning in ons lichaam. We dachten ‘oei, dit gaat vast niet meer lukken, maar we gaan de volgende keuze oefening nog beter ons beter doen’. En dat lukte ook, want we hadden toch de finale gehaald! In de finale sprongen we super synchroon en ook heel netjes.

We lazen op het scorebord dat we eerste waren geworden. We waren heel blij! Iedereen was heel blij! Papa en mama zeiden nog van te voren ‘het maakt niet uit hoeveelste je wordt, je mag meedoen met het NK en dat is al super cool!’ En toen werden we gewoon eerste. Ik kon het bijna niet geloven. We hebben een mooie medaille gekregen. Een gouden medaille!

Nyne en Nadine sprongen ook mee op het NK bij synchroon en zij hebben ook heel mooi en netjes gesprongen. Ze werden in de finale 4e. Echt knap!

Op het eind van de dag, toen bijna iedereen al weg was, kreeg ik nog een knuffeltje en een nieuw turnpakje.

Ik vond het een hele leuke dag. Het was ook zwaar omdat het warm was en het duurde heel lang. Ik hoop volgend jaar weer naar het NK te gaan want het was super leuk!

Foto’s: Peter Vergroessen