Twee Pro Patrianen naar (Jeugd) WK trampolinespringen

Twee Pro Patrianen naar (Jeugd) WK trampolinespringen

Het WK en jeugd WK trampolinespringen vindt dit jaar plaats van 27 november tot 8 december in Tokio Japan. Vanuit de KNGU, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie zijn Pro Patrianen Jolanda Hierck en Marguerita La Vos gevraagd om deel uit te maken van het Nederlandse team en mee te reizen naar het Ariake Gymnastic Center waar in 2020 ook de Olympische Spelen turnen en trampolinespringen plaats zullen vinden. Beide dames zijn actief binnen GV Pro Patria Zoetermeer; Jolanda meer op de achtergrond als lid van het managementteam trampolinespringen en  internationaal jurylid en Marguerita als coach en ook internationaal jurylid.

Jolanda, al tientallen jaren internationaal jurylid, zal bij beide toernooien aanwezig zijn. Voor Jolanda zal dit de 6e keer zijn dat ze bij het mondiale toernooi aanwezig is als jurylid.

“Al vele jaren ben ik actief als jurylid bij het trampolinespringen, met als absolute hoogtepunt wel mijn deelname als jurylid bij de Olympische Spelen in Rio 2016. Naast het jureren in Nederland wat ik nog steeds heel leuk vind om te doen, zijn toernooien zoals het (jeugd) WK toch wel de kers op de taart. En aangezien het WK dit jaar mede geldt als kwalificatie voor de komende OS is het niveau ontzettend hoog en zullen alle sporters er alles aan doen om een topprestatie neer te zetten wat natuurlijk fantastisch is om mee te maken. Dit soort ervaringen kunnen dan weer gedeeld worden met de toekomstige (internationale) juryleden in Nederland.”

Marguerita reist voor de 3e keer mee met het team als fysiotherapeute, een onderdeel van de medische staf, zij zal alleen bij het jeugd WK aanwezig zijn. “Voor mij kwam het als een verrassing dat ik 3 jaar geleden gevraagd ben om mee te gaan als fysiotherapeute, mijn dagelijkse beroep. Ik werk als bedrijfsfysiotherapeute bij een luxe jachtwerf, waar ik mij vooral bezig houdt met preventie en het verzorgen van fysiotherapeutische verrichtingen voor de werknemers. Na mijn eerste jeugd WK kwam ik tot de conclusie dat beide elkaar heel nauw raken; sporters willen immers net als werknemers snel weer aan de slag, preventief overleggen met de coaches en sporters, waar kunnen we problemen verwachten en hoe kunnen we dat het beste oplossen. Ik vind het ontzettend leuk dat ik weer gevraagd ben om mee te gaan, voor mij niet alleen een ervaring als coach en jurylid, maar ook leerzaam binnen het medische circuit. Je spreekt artsen en therapeuten over veel voorkomende blessures en behandelingen, wat je hier thuis weer binnen de club en bond kunt gebruiken.”

Namens GV Pro Patria Zoetermeer wensen wij de dames heel veel succes in Tokio.