Turnsters Pro Patria in nationale selecties

Turnsters Pro Patria in nationale selecties

Per 1 januari zal GV Pro Patria Zoetermeer vertegenwoordigd worden door 3 turnsters in 2 verschillende nationale selecties van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Hiermee versterkt Pro Patria haar positie als opleidingscentrum en laat zien dat het talentontwikkelingsprogramma zoals dat in de recente jaren is opgebouwd haar vruchten afwerpt.

Jong Oranje

Marrylinn Hendriks heeft tijdens het nationale kampioenschap voor teams de puntenlimiet bereikt voor directe opname in de jong oranje selectie. De 13-jarige turnster van GV Pro Patria Zoetermeer liet hierna op een nationale test nog zien ook nog meer mogelijkheden te hebben om haar programma in de toekomst uit te breiden. Marrylinn begon 5 jaar geleden aan haar opleiding tot turnster op het hoogste niveau na een overstap van haar toenmalige club Donar in Den Haag. De komende periode zal in het teken staan van kwalificatie voor het Europese kampioenschap dat in 2020 in Parijs gehouden wordt.

Oranje Jong Talent

Ook jongere turnsters van Pro Patria hebben zich via testen weten te plaatsen voor een nationale selectie, te weten die voor Oranje Jong Talent (OJTS). Rebecca Scheffer stapte na een samenwerkingsperiode 3 jaar geleden over van haar toenmalige club Devona Wateringen en zal per 1 januari worden opgenomen in de OJTS. Ook Joyce Raaijmakers, die sinds 3 jaar het talentontwikkelingsprogramma bij de A-lijn van Pro Patria volgt, heeft zodanig gepresteerd dat zij een plek in deze selectie toegewezen krijgt.

Gymworld

Momenteel traint de topsportselectie van Pro Patria in de verouderde turnhal die deel uit maakt van de Noord-westerhal. Ondanks een brand, verbouwing en verouderde materialen worden er hoge prestaties geleverd. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de nieuwe accommodatie aan de Amerikaweg in Zoetermeer. De verwachting is dat met deze schitterende, moderns accommodatie nog een sprong voorwaarts gemaakt kan worden.

Marrylinn Hendriks
(c) Jaimy Bordewijk
Rebecca Scheffer Joyce Raaijmakers
(c) Jaimy Bordewijk