Pro Patria versterkt positie aan Nederlandse turntop

Pro Patria versterkt positie aan Nederlandse turntop

De bijdrage aan de Nationale Jong Oranje Selectie van de Nederlandse Gymnastiekbond,Dutch Gymnastics / KNGU, vanuit GV Pro Patria Zoetermeer zal per 1 januari bestaan uittwee sporters. Hiermee versterkt de topsportopleiding van de club haar positie en levert een grotere bijdrage aan Team NL.

Marrylinn Hendriks

Marrylinn Hendriks wist haar plek in de nationale selectie in 2019 al te bemachtigen door als slechts één van de drie sporters in haar leeftijdscategorie een puntenlimiet te behalen wat zorgde voor directe opname in de nationale ploeg per 1 januari 2020. Ondanks de tegenslagen die de coronacrisis met zich meebracht, zoals het tijdelijk niet kunnen trainen en geen wedstrijden om aan deel te nemen, heeft zij zich door kunnen blijven ontwikkelen in de sport en heeft de bond besloten haar ook in 2021 op te nemen in de Jong Oranje Selectie.

Rebecca Scheffer

Rebecca Scheffer is vanaf 2021 leeftijdsgerechtigd om opgenomen te kunnen worden in de genoemde selectie. Ook zij wist stand te houden tijdens de periode van onzekerheden over wedstrijden en trainingen en haar ontwikkeling in de sport voort te zetten. En met noemenswaardig resultaat: als slechts één van de vier sporters uit haar geboortejaar zal zij per 1 januari plaats nemen in de nationale ploeg van de turnbond.

Topsportopleiding

Marrylinn en Rebecca volgen de topsportopleiding bij GV Pro Patria Zoetermeer onder leiding van Vincent Vermeulen. Hij startte in 2014 als hoofdcoach van de Zoetermeerse club. Uitgangspunten van de topsportopleiding onder zijn leiding zijn duurzaamheid en de pedagogische veiligheid van de sporters. En met succes; de jarenlange opleiding van de sporters begint zijn vruchten af te werpen. De eerste sporters die destijds aan hun opleiding zijn begonnen, zijn nu leeftijdsgerechtigd om een plek in de nationale ploeg te bemachtigen.

Sinds augustus van dit jaar heeft de vereniging met GYMWORLD een nieuw onderkomen in Zoetermeer. In dit gebouw zijn alle facilitaire voorwaarden en infrastructuur voor de gymsport, waaronder ook de topsport, voor de komende jaren gewaarborgd. De ondersteuning van onder andere fysiotherapeut en sportdiëtiste zijn hiermee letterlijk in huis aanwezig.