Nijntje komt naar Zoetermeer!

Nijntje komt naar Zoetermeer!

Eindelijk is het dan zover en kunnen met gepaste trots melden dat GV Pro Patria het nijntje Beweegdiploma zal gaan aanbieden in Zoetermeer!

Wat is het nijntje Beweegdiploma?

Het halen van een zwemdiploma voor jonge kinderen is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend, maar wel heel belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind.

Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin kinderen wekelijks speelplezier hebben en op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling. Na het doorlopen van de lessen krijgen kinderen het nijntje Beweegdiploma.

Samenwerken

GV Pro Patria zal daarnaast de samenwerking gaan zoeken met de gemeente Zoetermeer, scholen, kinderopvang en andere sportverenigingen om de beweegarmoede te bestrijden door het nijntje Beweegdiploma zo breed mogelijk in Zoetemeer aan te bieden aan jonge kinderen (onder de 5 jaar). Zo kunnen kinderen zich zo breed mogelijk motorisch ontwikkelen, voordat zij zich specifiek op één sport richten, en dat is goed voor hun algemene ontwikkeling.

Informatie

Nu de eerste stappen zijn gezet gaan we de komende tijd hard aan de slag om zo spoedig mogelijk van start te kunnen gaan met het nijntje Beweegdiploma. Houdt daarom onze website en social media kanalen goed in de gaten!

Beweeg je mee?

Illustraties Dick Bruna © copyright Mercis bv, 1953-2021