Bijscholing in Gymworld

Bijscholing in Gymworld

Eindelijk weer fysieke bijscholingen niveau 3 en 4 in GYMWORLD Zoetermeer
De afgelopen periode heeft men de kennis en vaardigheden op gebied van coaching vooral online bij moeten houden. Op zaterdag zaterdag 19 juni worden er maar liefst 3 bijscholingen aangeboden door GV Pro Patria Zoetermeer in de gloednieuwe accommodatie Gymworld! Alle scholingen zullen plaatsvinden van 14:00 – 17:00 uur en  met inachtneming van alle nodige veiligheidsmaatregelen. Schrijf je snel in, want het aantal plaatsen is beperkt en de verwachting is dat deze snel gevuld zullen zijn na een lange periode zonder fysieke bijscholingen.

Bijscholing kleurenturnen (niveau 3): Balanceren (stabiliteit in spelvorm) & steunen (van een handstand naar een overslag)

Na vele online bijscholingen, eindelijk weer eens een fysieke Kleuren Turnen bijscholing vanuit het prachtige, nieuwe GymWorld te Zoetermeer. 

Nathalie van den Beemt – bedenker & ontwikkelaar van het Kleuren Turnen – zal samen met een aantal voorbeeldturnsters informatie en inspiratie delen rondom de thema’s balans & steunen. 

De bijscholing biedt handvatten om elementen op te bouwen en om aan houdingen te sleutelen. 

De scholing is met name gericht op jongtalentcoaches & breedtesportcoaches. Echter is de informatie en inspiratie voor meerdere doelgroepen en voor verschillende disciplines toe te passen.

Inschrijven kan via deze link.

Technische bijscholing (niveau 4): Schroeven, dubbel salto (voorbereiding) en gebruik trampoline voor turnen

Op veler verzoek wordt deze bijscholing opnieuw aangeboden, nadat de laatste snel vol zat!

In het kader van soft turnen en opleiden voor lange termijn, wordt de (grote) trampoline steeds meer ingezet. Hoe kan deze effectief gebruikt worden voor het effectief en vroegtijdig scholen van (meervoudig) schroeven en dubbelsalto’s of voorbereiding hierop. Ook interessant voor turnsters waarbij het leren van een dubbelsalto (nog) niet interessant lijkt!

Vincent Vermeulen vertelt aan de hand van verzoeken en met hulp van enkele voorbeeldturnters zijn visie op opleiden van basis en gevorderde acrobatiek. Verzoeken op andere toestellen zijn ook van harte welkom!

Inschrijven kan via deze link.

Technische bijscholing (niveau 4): Voorkomen en verhelpen van veel voorkomende blessures in de gymsporten

Blessures zijn voor alle sporters vervelend. Helaas komen (overbelastings)blessures in de turn- en gymsport nog altijd regelmatig voor. Het zogenaamde “soft” turnen doet steeds komt steeds vaker terug, ook in de oefenstof. Echter alleen maar soft turnen is niet voldoende. Sterker nog, door te veel in zachte situaties te trainen, ontstaat er zelfs risico op andere blessures en/of onderbelasting.

Sportfysiotherapeut Barry Faas is al ruim 12 jaar verbonden aan de topsportopleiding van Pro Patria en vertelt vanuit wetenschappelijke onderbouwing tijdens deze scholing over zijn visie t.a.v. het voorkomen en verhelpen van veel voorkomende blessures in de gymsport.

Inschrijven kan via deze link.