Pro Patria doet ervaring op tijdens WAGC

Pro Patria doet ervaring op tijdens WAGC

Baku – Afgelopen weken stonden in Baku, Azerbeidzjan, in het teken van trampolinespringen. Allereerst stond het WK op het programma, een week later gevolgd door de WAGC (World Age Groep Competition). In deze competitie komen sporters uit in verschillende leeftijdsgroepen. Dit mondiale toernooi kon ondanks alle coronamaatregelen doorgaan, wel waren er een aantal delegaties afwezig, o.a. Mexico en Australië.

Anouchka van Haaren en Jay Roelfsema (Omnia, en part time Pro Patria) komen beiden uit in de klasse 15-16 jaar. Op vrijdag 26 november was het voor hun de wedstrijddag.

Anouchka raakte de donderdag in de training dusdanig geblesseerd dat de keuzeoefening werd aangepast. Haar eerste oefening was nog met een lichte twijfel op sprong 1, maar sprong deze daarna keurig af. Haar tweede oefening was goed hoog en keurig uitgevoerd. Zij werd 38e wat op dit toernooi echt een hele mooie prestatie is. Thuisgekomen in Nederland bleek er toch een klein scheurtje in het bot van de elleboog te zitten en moet ze nu noodgedwongen 4 weken rust houden.

Jay, die wekelijks één dag in de week traint bij Pro Patria, naast zijn thuis basis Omnia Aalsmeer, was goed geconcentreerd voor zijn oefeningen. Helaas moest hij zijn eerste oefening vroegtijdig afbreken. Zijn tweede oefening met aan het begin een drievoudige salto, wist hij goed onder controle te houden, en sprong deze keurig af. Hij had echter zo’n vaart na sprong 10 dat hij deze niet meer kon landen. Ondanks zijn val kan hij terugkijken op een mooi en geslaagd toernooi.

Naast de sporters waren er ook twee begeleiders mee van Pro Patria. Yvette Venema mocht voor het eerst jureren op het onderdeel dubbele mini trampoline (DMT). Heel erg spannend, maar ze heeft het goed gedaan. Marguerita la Vos ging voor de vierde keer mee als fysiotherapeut.
Wij hebben vanaf de zijlijn genoten van alle sporters van Team NL. Ze waren een echt team die elkaar ondersteunde tijdens dit toernooi, en hebben mooie prestaties neergezet.

Yvette Venema, Jay Roelfsema, Marguerita la Vos, Anouchka van Haaren
Yvette Venema, Jay Roelfsema, Marguerita la Vos, Anouchka van Haaren