Pro Patria verstevigt bijdrage aan Oranje

Pro Patria verstevigt bijdrage aan Oranje

Op dinsdag 7 december namen vier turnsters van GV Pro Patria Zoetermeer deel aan de nationale instroomtest van de Nederlandse turnbond voor instroom in de oranje en jong oranje selecties. Een goede week later kregen zij via hun coach, Vincent Vermeulen, te horen dat zij alle vier zullen worden opgenomen in één van de nationale selecties. Het aantal leden in Oranje dat afkomstig is van de topsportafdeling van Pro Patria wordt hiermee vergroot en hiermee levert de club een aanzienlijk aandeel in het Nederlandse topturnen.

Christina Lorsé is sinds dit jaar leeftijdsgerechtigd om als eerstejaars junior te worden opgenomen in jong oranje en de bondscoach dan ook direct te overtuigen dat zij een plek in deze selectie waardig is. Rebecca Scheffer werd vorig jaar als eerstejaars junior ook direct opgenomen in jong oranje en wist zich te herplaatsen. Céline Kusters maakt dit jaar haar debuut als senior en moest hierdoor bewijzen dat zij een plek in het ‘grote’ Oranje waardig was. Laura de Witt is reeds meerdere jaren senior en liet zien goed in vorm te zijn. Haar lidmaatschap van de nationale selectie zal wederom worden verlengd.

Pro Patria is trots op de prestaties van haar sporters en het team van trainers en begeleiders dat er schuil gaat achter deze dames!

Turnster Pro Patria aan de balk
Op de foto (vlnr) Laura de Witt, Céline Kusters, Christina Lorsé en Rebecca Scheffer in Gymworld Zoetermeer (de trainingslocatie van Pro Patria)