Gouden dames op Dutch Trampoline Open

Gouden dames op Dutch Trampoline Open

Alkmaar – Afgelopen weekend stond in trampolinewereld in het teken van de Dutch Trampoline Open (DTO) die elke twee jaar georganiseerd wordt. Deze wedstrijd werd pas voor de derde keer georganiseerd, waarbij in 2020 de wedstijd alleen virtueel door kon gaan. De DTO is echter met meer dan 300 springers uit 15 landen nu al een niet te missen evenement.

Vanuit Pro Patria deden vier dames en tien meisjes mee. Voor iedereen was meedoen belangrijker dan winnen en waren de doelen vooral het opdoen van ervaring en een goede oefening uitspringen.

Fiënna Ayaz mocht als jongste deelnemer van Pro Patria zaterdagochtend als eerste aantreden. Enigszins zenuwachtig sprong ze twee prima oefeningen en met een 17e plaats in haar categorie een mooi debuut op een internationaal toernooi. Ook in 13/14 categorie mocht de 12-jarige Elin Doeven haar debuut maken. Met twee prima oefeningen werd ze 27e in een veld van 40 deelnemers.

In de middag en avond kwamen de andere springers aan bod. De 15/16 categorie was met 47 deelnemers heel groot. Hayley Westzaan haalde de hoogste plek, plaats 25, direct gevolgd door Ivy Henczl en Kyara Faas. Valery Nobel eindigde op de 33e plaats, Jada Buntsma werd 38e en Trista Swagerman eindigde als 41e. Bij Trista ging het helaas bij de eerste oefening mis na vijf sprongen.

In de 17/21 categorie kwamen drie meiden van Pro Patria uit. Suman Ramharakh viel helaas bij haar eerste oefening en bij de tweede oefening ging het al fout bij sprong 2. Felicia van der Schoot had ook geen goede eerste oefening, maar kon zich revancheren in de tweede oefening en eindigde daarmee op een 27e plaats. Anouchka van Haaren had een goede eerste oefening die voldoende was voor een achtste plaats en door mocht naar de finale op zondag. Helaas viel ze in de finale en eindigde ze daarmee op de achtste plaats.

Bij de senioren kwamen drie dames van Pro Patria uit. Susan Bolleboom sprong twee nette oefeningen en eindigde op de 13e plaats. Denise Zijlstra eindigde één plaats hoger met ook twee goede oefeningen. Ashley Kuijper mistte op 0,085 punt de finale en eindigde op een 9e plaats. “Ik kwam één teen tekort voor de finale individueel”, vertelt Kuijper. “Maar hierdoor kon ik me op de zondag wel volledig concentreren op synchroon”.

En dat betaalde zich dubbel en dwars uit. Met synchroonpartner Susan Bolleboom haalde Kuijper overtuigend de finale. In de finale werd nog iets beter gesprongen en eindigden ze op de eerste plaats. Een fantastische prestatie van Bolleboom en Kuijper die pas kort samen springen.

Ilse Voet, Susan Bolleboom, Ashley Kuijper en Ingeborg Buntsma