Canadees bezoek bij trampolinespringers

Canadees bezoek bij trampolinespringers

Zoetermeer – In het weekend van 14 en 15 mei bracht Jason Burnett een bezoek aan Nederland om een aantal trainingen te verzorgen voor ere en 1e divisie trampolinespringers. Burnett is bekend binnen de trampolinewereld; in 2008 behaalde hij een zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen in Peking en ook in 2012 en 2016 nam hij deel aan de spelen. Daarnaast had hij meer dan 210 jaar lang het wereldrecord moeilijkste oefening op zijn naam staan.

Op zaterdag 14 mei bezocht Burnett Gymworld in Zoetermeer. Na een rondleiding door het gebouw verzorgde hij twee trainingen van totaal 4 uur aan 16 trampolinespringers van voornamelijk Pro Patria. Na een warming up van 30 minuten, begon de daadwerkelijke training die vooral in het teken stond van “aerial awareness”, weten waar je bent in de lucht en waar je landt in de trampoline. Daarnaast werd er gewerkt aan de rotatiesnelheid bij de dubbele salto’s.

Het bezoek was een initiatief van “Spring is in the Air” van Melvin Dokter, ook aanwezig in Zoetermeer: “Het bezoek van Jason is een unieke gelegenheid om van een wereldtopper een training te volgen. Iets wat normaal alleen kan als springers zelf naar het buitenland gaan voor een trainingskamp. Voor trainers is dit ook een gelegenheid om bij te leren waarbij Jason ook nog een aparte bijscholing voor geeft.”

Na een de twee trainingen van totaal meer dan 4 uur ontvingen de springers een certificaat van deelname en namen nog van de gelegenheid gebruik om met Burnett op de foto te gaan.