Volle zalen in Gymworld

Volle zalen in Gymworld

Zoetermeer – In het weekend van 7 en 8 mei organiseerde Pro Patria twee wedstrijden. Bij trampolinespringen was het op zaterdag de tweede plaatsingswedstrijd voor de ere- en 1e divisie. De afdeling turnen organiseerde zelf de eerste editie van het CRAFT Turntoernooi. Behalve Pro Patria namen 10 andere verenigingen deel aan dit toernooi dat het hele weekend in beslag nam.

Vooral de zaterdag was waarschijnlijk de drukste dag tot nu toe voor Gymworld met twee volle tribunes en veel deelnemers in de grote turnzaal en de trampolinehal. Ondanks de drukte was er rust in de zalen, zodat de deelnemers goede prestaties kon leveren. Dit leverde bij zowel de turners als de springers van Pro Patria een aantal medailles op. Voor anderen was het doel meer wedstrijdervaring en nieuwe elementen laten zien tijdens een wedstrijd.

Waar het bij het CRAFT turntoernooi vooral voor eer ging, was de plaatsingswedstrijd bij trampoline belangrijk voor deelname aan “Dutch Gymnastics The Finals”, voorheen het Nederlands Kampioenschap. Elin Doeven in de categorie 1e divisie jeugd I/II en Ashley Kuijper bij de senioren hebben met ieder twee podiumplaatsen zich verzekerd van deelname aan de finale in Juni in Rotterdam. Voor andere is de laatste plaatsingswedstrijd over twee weken in Oss de kans om zich te plaatsen.