Eremetaal op NK teams

Eremetaal op NK teams

Alkmaar – Op zaterdag 10 december vond het NK teams plaats in Alkmaar. De sporters van GV Pro Patria trampolinespringen schitterende zowel letterlijk als figuurlijk. In de nieuwe clubpakjes van Sport Emotion wisten de beide teams uit de 1e divisie beslag te leggen op de 2e en 3e plaats.

Het senioren 1e divisie team bestaande uit Ashley, Denise, Hayley en Skye kende een rommelige voorronde met een val van Denise, maar wist zich als 5e te plaatsen voor de finale. In de finale wisten de sporters hun oefeningen naar behoren uit te voeren en wonnen hiermee de bronzen medaille.

Dit jaar werd voor het eerst proefgedraaid met een senioren- en een juniorencategorie in de 1e divisie. Wat resulteerde in een tweede team in de 1e divisie, het junioren team met Elin, Rosanna, Fiënna en Kyara. In de voorronde sprongen alle vier de dames voortreffelijk, en veroverde verassend een finaleplaats. Daar wisten ze hun zenuwen in bedwang te houden en de zilveren medaille te winnen.

Ook in de 3e divisie was Pro Patria vertegenwoordigd met twee teams. Het team met Eleonora, Zoë B, Zoë en Sophie wist zich ondanks hun jonge leeftijd zich te plaatsen voor dit NK. Helaas viel Eleonora vorige week tijdens de trainingen en brak haar arm. De drie overige kleine strijders hebben gevochten tijdens het NK, maar hadden niet genoeg moeilijkheid om mee te doen met de oudere sporters. Zij werden 15e en zijn een mooie ervaring op een groot toernooi rijker.

Het 3e divisie team van Zahra, Marwa, Bente en Xiunan sprongen een goede voorronde en gingen als 2e de finale in. De concentratie was zeer hoog, want dit team zou nog weleens voor een verassing kunnen zorgen. Helaas door een kleine misstap na de laatste sprong miste de ploeg 2 punten en werden ze 4e.