Druk weekend bij Pro Patria

Druk weekend bij Pro Patria

Zoetermeer – In het weekend van 18 en 19 Februari had Pro Patria een vol weekend in Gymworld. Zaterdag had de afdeling trampoline haar eerste plaatsingswedstrijd van het jaar, terwijl de afdeling turnen op zondag het eerste CRAFT turntoernooi van het jaar organiseerde.

Voor de plaatsingswedstrijd stonden de eerste springers al vroeg in de ochtend klaar. Deze springers komen uit in de 2e en 3e divisie. Meer dan 30 springers deden individueel en synchroon hun uiterste best om de jury te imponeren. En met succes, want in totaal werden er maar liefst 30 medailles behaald door de springers van Pro Patria.

Bij het individuele springen was er eremetaal goud voor Wessel de Hoog, Marwa Kaouass, Xiunan Hotz, Zoë van Hal, Zoë Bentvelzen, Lara Zwaan en Bente Venema. Het zilver voor Layla Winters, Floris Dalebout, Stash Braaf, Valery Nobel, Florh Brouwer, Sara van Gog, Zahra Kaouass, Daimy Vrouwenvelder en het brons ging naar Noë Jaworski, Nora Zwinkels, Denny van der Leij en Helena Ligtenberg.

Ook bij het synchroonspringen was Pro Patria erg succesvol, daar wisten de sporters 7 gouden, 8 zilveren en 4 bronzen medailles te winnen.

De trainers van zaterdag, Yvette Venema, Ashley Kuijper en Denise Zijlstra zagen veel goede sprongen, de concentratie was hoog, waardoor de sporters optimaal de wedstrijd konden springen. Zij kijken tevreden terug op deze eerste plaatsingswedstrijd voor het NK in Ahoy in juni.

Hoewel de wedstrijd niet helemaal vlekkeloos verliep, wisten wedstrijdleider Marguerita La Vos en voorzitter Michiel Doeven samen de technische problemen op te lossen. Door de problemen moesten de cijfers handmatig ingevoerd worden, wat tot enige vertraging leidde. Toch bleef de vertraging beperkt en konden alle deelnemers op tijd aan de beurt komen. Alleen de prijsuitreiking van de ochtend moest naar de middag worden verplaatst.

Michiel Doeven, voorzitter van Pro Patria, was tevreden over het verloop van de wedstrijd. “Ondanks de technische problemen hebben we een fantastische wedstrijd gezien en zijn we enorm trots op onze springers. Het is geweldig om te zien hoeveel talent er bij ons rondloopt. En ook de turnsters op zondag lieten mooie oefeningen zien.”

Een dag later vond namelijk in Gymworld het CRAFT Turntoernooi plaats, dat gesponsord wordt door CRAFT. Dit toernooi, georganiseerd door afdelingsmanagers Benice Breeman en Luna Zagt, is in korte tijd al bijna een traditie aan het worden. Turnsters uit de eredivisie deden mee en lieten spectaculaire oefeningen zien.

Ook hier waren er successen van Pro Patria. Tamina Korzeniewski, jeugd eredivisie, won het goud op de meerkamp en op het toestel balk, op het toestel vloer het zilver en op de toestellen brug en sprong het brons. Jaeda Schalke, ook jeugd eredivisie, won het goud op de toestellen sprong en brug en zilver op de meerkamp en vloer. Joyce Raaijmakers, junior eredivisie, won het brons op brug. Rebecca Scheffer, senior eredivisie, won het zilver op brug en het brons op balk.

Luna Zagt was verheugd over het succes van het turntoernooi. “Het is geweldig om te zien hoeveel animo er is voor dit toernooi. Dit was pas de tweede keer dat we het organiseerden en het is nu al zo populair. Het niveau van de turnsters was indrukwekkend en we hebben weer een fantastische wedstrijd neergezet.”

Al met al waren het twee geslaagde sportevenementen van Pro Patria in Gymworld, waar deelnemers en toeschouwers van hebben kunnen genieten.

Foto boven door Gerard van Warmerdam

Foto’s van het CRAFT Turntoernooi door Jaimy Bordewijk, klik hier voor jeugd en hier voor junioren en senioren.

Foto’s van plaatsingswedstrijd trampoline door Gerard Warmerdam, klik hier.
Foto’s van het CRAFT Turntoernooi door Gerard Warmerdam, klik hier.