Pro Patria doet mee aan wereldwijd grootste gym- en showspektakel in Nederland

Pro Patria doet mee aan wereldwijd grootste gym- en showspektakel in Nederland

Amsterdam is deze zomer het podium voor de World Gymnaestrada 2023; het grootste gym- en showsport evenement ter wereld. Een niet-competitief breedtesport evenement dat elke vier jaar wordt gehouden met bijna 19.000 actieve deelnemers uit 60 landen. Van zondag 30 juli tot en met zaterdag 5 augustus vindt de 17de editie van dit unieke mondiale evenement plaats in Amsterdam verdeeld over een drietal locaties; RAI Amsterdam, Olympisch Stadion en het Vondelpark.

Nederlandse delegatie

Alle deelnemers trainen hard voor hun optreden op de World Gymnaestrada, maar het gaat ze zeker ook om de hele ervaring, de festiviteiten en het Olympische gevoel van trots om voor je land uit te komen. Een groep van 19 sporters van GV Pro Patria Zoetermeer bestaande uit springers, turn(st)ers en rhönradturn(st)ers is onderdeel van de Nederlandse delegatie. Zij zullen in samenwerking met Atilla en United Amstelveen een groepsdemonstratie laten zien met als thema “Love is in the air”. De sporters hebben een jaar gewerkt aan deze demo onder leiding van Karin van der Zijde, die zelf mee zal doen met een groepsdemonstratie van YES (Young Enthusiastic Seniors).

Een aantal sporters zal ook deelnemen aan de nationale avond, een gezamenlijke show van de Nederlandse Delegatie. Denise, een van de springers die meedoet aan de groepsdemonstratie, kijkt al een tijd uit naar deze week: “Onze trainster, Karin, heeft al aan meerdere Wereld Gymnaestrada’s meegedaan en heeft al vele enthousiaste verhalen erover verteld en foto’s laten zien. Toen ik hoorde dat de Wereld Gymnaestrada naar Nederland kwam en Karin aan mij vroeg of ik mee wilde doen met een groepsdemo twijfelde ik dan ook geen moment. Het lijkt me een ontzettend leuke sfeer en ik kijk enorm uit naar wat de andere landen te bieden hebben en wellicht kunnen we er inspiratie uit op doen. Ik denk dat het een week vol plezier wordt.”